Kokoskake med browniebunn

I helgen var det bursdagsfeiring av en god venninne og i den anledning disket jeg opp denne kaken med hennes to favoritter; sjokolade og kokos. Kaken har en saftig browniebunn med et tykt lag kokosmasse og er toppet med mørk sjokolade. For at hele kaken skulle ha kokos som gjenganger bakte jeg også brownie-bunnen med kokosmelk. Den ble ny, spennende og fantastisk god kake – sjokolade og kokos er virkelig en god kombinasjon :-)

Her kommer oppskriften på kokoskaken med browniebunn og sjokolade!

IMG_0802

Kaken er laget i en 24×24 cm form og gir cirka 16 porsjonstykker.

Browniebunn:

  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 egg
  • 80 g bakekakao
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 90 g hvetemel
  • 1 dl kokosmelk

Varm smør i en kjele på lav varme. Tilsett sukker og rør godt sammen. la det stå der på svak varme, slik at sukkeret også smelter litt. Ha eggene i en bakebolle og visp lett sammen. Tilsett i kakao, salt og bakepulver. Hell deretter smør- og sukkerblandingen over i bakebollen og rør alt sammen. Tilsett hvetemel litt etter litt og bland inn. Bland tilslutt inn kokosmelken i røren.

Hell røren over i formen som er dekket med bakepapir og fordel den jevnt utover med en slikkepott. Stek ved 180 grader i 12-15 minutter. Avkjøl kaken på rist og ha den tilbake i formen når den er avkjølt.

Kokosmasse & pynt:

  • 200 g kokos
  • 100 g melis
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 200 g mørk sjokolade
  • kokos til pynt

Ha kokos og melis i en bolle. Tilsett kokosmelken og rør sammen til en tykk masse. Fordel kokosmassen jevnt utover brownie-bunnen i formen og plasser i kjøleskapet så lenge. Da stivner kokosmassen raskt.

IMG_0784
Ferdig kokoskake!

Smelt sjokoladen over vannbad, ta kaken ut av kjøleskapet og bruk en slikkepott til å smøre den på over kokosmassen. Dryss litt kokos på toppen til pynt. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladen stivner.

IMG_0789

Skjær kaken opp i porsjonstykker og server. Den harde sjokolade på toppen, rett fra kjøleskapet, gjorde det litt vanskelig å dele opp kaken uten at sjokoladen bratt i alle retninger :-)

IMG_0819IMG_0792

Spennende kokoskake med saftig brwoniebunn :-)

13165959_1032644280147483_5404617468082831214_n
Fornøyd bursdagsbarn med kokoskaken sin! Gratulerer med dagen Sofie :-)

Dere som følger meg på Snapchat har allerede sett bilder av denne kaken og annen mat jeg lager i hverdagen. Legg meg til om du vil følge med; jeg heter «mylittlekitchen» på Snapchat.

Ønsker dere alle en fin uke :-)

-Thea

7 kommentarer

  1. Så deilig kake :-) Minner meg om en vanvittig god en som mamma pleier å lage.

  2. Ser god ut. Om jeg bruker rund form, hvilken str bruker jeg da?

    1. Du kan bruke en 22 cm springform eller en 24 cm springform (for en litt lavere kake) :-)

  3. Mette Fønhus

    Hei hei:)
    Tusen takk for flott side og mange supre oppskrifter:)
    Jeg kan ikke spise for mye hvetemel eller sukker.
    Venter spent på noe bakt glutenfritt og med stevia?
    Mvh
    Mette

    1. Hei!
      Tusen takk for det :-)
      Jeg har ingen erfaring med glutenfri baking dessverre. Men jeg håper det er mulig å tilpasse oppskriftene etter dine behov :-)

      Hilsen fra Thea

  4. Kan en bytte til vanlig melk?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *