Blåbærkake

I dag deler jeg oppskriften på denne saftige blåbærkaken. Familien kom hjem fra hytten med masse selvplukkede blåbær og da fikk jeg lyst til å bake en herlig blåbærkake. Denne oppskriften kan enten lages i kakeform eller i muffinsformer. Kaken kan lages både med friske og frosne blåbær. Server gjerne kaken med et melisdryss over. Den smaker også godt servert med vaniljeis ved siden av.

IMG_1710

Denne oppskriften passer til en 24×24 cm form og gir cirka 16 porsjonstykker.

Blåbærkake: 

  • 2 egg
  • 4 dl sukker
  • 200 g smør, smeltet
  • 1 dl melk
  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g friske/frosne blåbær
IMG_1682

Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og ha i røren. Tilsett melk. Ha i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Vend tilslutt inn halvparten (100 g) av blåbærene.

IMG_1683

Hell røren i formen og fordel resten av blåbærene på toppen av kaken.

IMG_1689

Stek kaken ved 190 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

IMG_1714

Skjær opp kaken og server gjerne med et melisdryss. Kaken smaker også veldig godt servert sammen med vaniljeis.

IMG_1723
Blåbærkake med melisdryss
IMG_1716

Ønsker dere en fin uke videre :-)

-Thea

2 kommentarer

  1. Hei,
    Tror du denne vil fungere i rund form? Evnt. hvilken størrelse?

    1. Ja absolutt! Tror en 24 cm springform vil passe fint :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *