Thailandsk fiskesuppe

IMG_1511

Hei alle sammen! Som jeg har skrevet tidligere skal jeg nå fremover prøve å dele mer middagsoppskrifter etter forespørsel fra flere lesere, samtidig som det blir mye bakst selvfølgelig. Jeg begynne med denne smakfulle og gode fiskesuppen.

Jeg synes fisk smaker enda bedre i litt krydrede og smakfulle supper eller gryter. Da er det Thailandsk og indiske gryter som er favoritten. Denne gangen laget jeg en thailandsk fiskesuppe med blant annet kokosmelk, chili og limesaft. Du kan selv tilpasse mengden chili, og ha i mer/mindre, alt etter hva du liker. Jeg synes det er godt å servere noe brød ved siden av supper, så da ble det varme hvitløkstoast til denne suppen.

IMG_1528

Thailandsk fiskesuppe:

  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rødløk, finhaket
  • 1 rød chili, i skiver
  • 3 ss curry paste
  • 3 ts gurkemeie
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl vann + 1 fiskebuljong
  • 1/2 lime, saften
  • 400 g torsk filet
  • salt og pepper
IMG_1500

Ha litt smør i kjelen og stek hvitløk, rødløk og chili på høy varme til det er mykt og blankt. Sett grønnsakene til side.

Ha currypaste, gurkemeie, kokosmelk og fiskebuljong utrørt i vann i gryten og kok opp. Tilsett grønnsakene og la suppen koke i 10-15 minutter.

IMG_1503

Ha i fisken og la den trekke i 2-3 minutter til den er ferdig. Tilsett gjerne litt limesaft, det gir en frisk og god smak. Smak til med litt salt og pepper om nødvendig.

IMG_1504

Hvitløkstoast:

  • 1 hvitløk, finhakket
  • 50 g smør
  • 1 ts timian
  • loffskiver/baguette/annet brød

Skjær brød i skiver. Bland sammen smør, hvitløk og timian. Smør hvitløksmør på alle skivene. Legg dem på et stekebrett og rist dem i ovnen i 5 minutter på hver side.

IMG_1532
Server hvitløkstoast ved siden av fiskesuppen
IMG_1519

Smakfull fiskesuppe, servert med hvitløkstoast.

IMG_1527


Håper dere likte middagstipset og ønsker dere alle en god helg!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *