Finnbiff med bacon og potetmos

En fantastisk god høstrett, fylt med gode smaker! Finnbiff er en av mine store favorittmiddager om høsten. Den er super å lage til på fjellhytten eller hjemme en kald høstkveld. Finnbiff går egentlig veldig raskt å lage og er en fin rett å servere til mange personer. Server med hjemmelaget potetmos og tyttebærsyltetøy!

IMG_1557

Denne oppskriften holder til 4 personer. En stor jerngryte er fin å lage denne gryten i. Du kan justere mengden på sjampinjong og bacon etter hvor mye du ønsker av det i gryten. Jeg er veldig glad i sjampinjong, så jeg har ganske mye i min finnbiff.

Finnbiff:

  • 1 ss smør
  • 400 g reinsdyrkav
  • 300 g sjampinjonger, i båter
  • 100 g bacon, i biter
  • 1 dl vann
  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl melk
  • 6 skiver brunost
  • 5 stk knuste eine bær
  • 1 ts timian, tørket
  • salt og pepper
  • tyttebærsyltetøy til servering
  • potetmos til servering – oppskrift her!

Begynn med å koke potetene til å lage hjemmelaget potetmos.

IMG_1545

Ha smør i kjelen og varm den opp. Stek kjøtt, bacon og sjampinjong på høy varme til det er ferdig stekt. Tilsett vann, la det koke opp og trekke i cirka 10 minutter.

IMG_1548

Ha i melk, rømme, brunost, knuste einebær og timian. La det stå å trekke i cirka 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server finnbiffen varm med potetmos og gjerne tyttebærsyltetøy ved siden av.

IMG_1556
Mangler tyttebærsyltetøy på dette bildet!!! Litt krise egentlig, for det er jo så godt :-)
IMG_1562
Så enkelt og så godt!

Ønsker dere alle en fin dag!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *