Eple-og kanelscones

Herlige scones bakt med revet eple og kanel! Toppet med et dryss kanel og litt perlesukker. Smaker søtt, friskt og høstlig!

IMG_1161

Eple-og kanelscones:

6 stk

  • 200 g hvetemel
  • 50 g smør
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ts kanel
  • 1 eple, revet
  • perlesukker og kanel til toppen

Sett ovnen på 200 grader.

IMG_1142

Skjær kjøleskapskaldt smør i terninger og ha det i en bolle med hvetemel. Jeg smuldrer smøret med hendene, men du kan også kjøre deigen i en kjøkkenmaskin. Smuldre smøret inn i deigen eller kjør det til en fast deig i en kjøkkenmaskin. Pisk sammen egg og melk, og rør inn i deigen. Tilsett havregryn, bakepulver og vaniljesukker.

IMG_1146

Tilsett revet eple og kanel, og bland alt godt sammen.

IMG_1149

Fordel deigen i muffinsformer og strø over perlesukker og litt kanel. Stek i et muffinsbrett på 200 grader i cirka 20 minutter.

IMG_1153IMG_1177

Server sconesene ferske med en kopp te :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *