Langpanne gulrotkake

Saftig og luftig gulrotkake i langpanne! Kaken er toppet med kremost-topping – en nydelig krem som passer perfekt til gulrotkake. Jeg pyntet den også med litt revet gulrot på toppen for litt mer farge. Denne er fin å bake til mange anledninger, til alt fra fotballkafé til bursdagsbesøk eller familiebesøk.

IMG_0902

Langpanne gulrotkake:

24 x 32 cm form

  • 6 egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl vegetabilsk olje
  • 8 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 kanel
  • 2 ts vaniljesukkr
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts malt muskatnøtt
  • 8 stk gulrøtter, revet

Ha egg og sukker i en bolle og visp til eggedosis. Bland i olje, bakepulver, vaniljesukker, kanel, salt og malt muskatnøtt. Ha i mel og bland godt. Tilsett raspet gulrot tilslutt og bland alt godt sammen. Hell røren over i en smurt form eller en form som er dekket med bakepapir. Stek ved 175 grader i 50-60 minutter til kaken er gjennomstekt.

1

Mens kaken avkjøles, lager du kremen.

Kremost-topping:

  • 1 pk philadelfia ost
  • 110 g smør
  • 2 ts melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2-4 kopper melis
  1. Ha smør, kremost, vaniljesukker og melis i en mikserbolle.
  2. Ha i melken, mens det mikser.
  3. Miks alt sammen til en glatt og fin krem.
IMG_0863

Smør kremen utover kaken…

IMG_0887

…og pynt gjerne med litt revet gulrot på toppen.

IMG_0902

Ønsker dere alle en strålende lørdag!

Følg meg gjerne på Snap –> jeg heter «mylittlekitchen» der :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *