Lunsjtips: min favorittsalat

I dag vil jeg dele ett lunsjtips med dere! Dette er min favorittsalat til lunsj for tiden. Den er enkel å lage og inneholder så masse godt! Jeg er så glad i kombinasjonen av tomat, rødløk, avokado og mozzarellaost. Kokt egg i salat gjør den mer mettende og super til lunsj. Tilslutt har jeg over litt olivenolje og en dash salt og pepper for litt ekstra smak – SÅ GODT!

image1

Du kan ha det du vil i salaten og droppe/tilsette andre ingredienser enn det jeg bruker i min lunsjsalat. Det er for eksempel mulig å tilsette litt skinke eller spekeskinke om du ønsker det. Jeg har satt opp forslag til mengde av hver ingrediens under, men dette kan du også justere selv etter hva du foretrekker.

Dette trenger du:

til 1 person

  • 1-2 håndfuller ruccola salat og/eller spinatblader
  • 1 tomat, i biter
  • 1/4 rødløk, i tynne ringer
  • 1/2 avokado, i biter
  • 1-2 hardkokte egg, i biter
  • 1/2 mozzarellaost, i små biter
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Vask salat og tomat. Skjær tomat, avokado, mozzarellaost og de hardkokte eggene (se hvordan koke egg under) i biter. Skjær rødløken i tynne skriver og dra ringene fra hverandre.

Ha salaten i bunnen av en dyp tallerken. Ha over tomat, avokado, rødløk, mozzarellaost og tilslutt egg. Hell over litt olivenolje om du ønsker det og dryss over litt salt og pepper.

Hvordan koke egg?

  1. Ha eggene i en kjele med vann, slik at de nesten er dekket.
  2. Kok opp vannet med eggene i. 
  3. Skru ned varmen, slik at vannet kun småkoker. La småkoke i 8-9 minutter for hardkokte egg. 
  4. Hell av vannet og ha kaldt vann over eggene. Fjern skallet når eggene er kalde nok til å håndteres, da det er enklere å fjerne like etter eggene er kokt. 
image2
Følg meg gjerne på Snap: mylittlekitchen

Server gjerne denne salaten sammen med en kopp te og du har en herlig lunsj!

Håper dere likte lunsjtipset. Ønsker dere alle en fin uke videre :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *