Havrekjeks

Havrekjeks lager du enkelt selv! Jeg synes også de smaker bedre enn de du får kjøpt på butikken.

Kjeksene smaker godt med et glass melk. De smaker også godt servert med pålegg, som for eksempel brunost. Disse er supre som et lite mellommåltid, og godt å ha med en havrekjeks i matpakken på skole eller jobb.

IMG_2390

Du velger om du vil lage kjeksene uten sukker eller med litt sukker for søtere havrekjeks.

Havrekjeks: 

36 stk

  • 250 g lettkokte havregryn
  • 2,5 dl melk
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 125 g smør
  • 0,5 ss hjortetakksalt/hornsalt
  • 1/4 ts salt
  • 100 g hvetemel

Utstyr:

  • kjevle
  • gaffel
  • 6,5 cm i diameter rund utstikker / glass

Ha havregrynene i en bolle. Varm opp melken og hell over grynene. Sett dette kaldt i noen timer, eller over natten.

Neste dag, sett ovnen på 250 grader. Smelt smøret og tilsett det i grynene. Sikt sammen mel, sukker, hjortetakksalt og salt. Tilsett i grynblandingen og elt deigen godt sammen.

IMG_2378

Kjevle ut deigen til en tynn leiv og bruk en gaffel til å stikke hull i deigen. Trykk ut kjeksene med en utstikker. Eventuelt kan du bruke et glass til å trykke ut kjeksene.

IMG_2373

Legg kjeksene på et stekebrett med bakepapir og stek ved 250 grader i 8-10 minutter.

IMG_2381

Avkjøl kjeksene på rist. Når de er avkjølt oppbevares de i en tett boks i romtemperatur.

IMG_2395

Kjeksene smaker godt med pålegg, som for eksempel brunost, kremost og syltetøy.

IMG_2410
Havrekjeksene smaker godt med et glass kald melk ved siden av :-)


Takk for alt engasjementet rundt min 2. bok i matbutikkene de siste ukene! Jeg blir like glad hver gang jeg får en snap fra dere som har funnet boken i butikkene. Men nå har vi faktisk kommet til den siste uken Vinterkos-boken vil være mulig å kjøpe i matbutikker og kiosker. Finner du den ikke i butikkhyllene, kan du også bestille den på nett her :-)

Ønsker dere alle en fin uke :-)

-Thea

7 kommentarer

  1. Tror du det går greit å bruke Natron i stede for Hornsalt?
    Har ikke hornsalt

    1. Natron har ikke den samme effekten som hornsalt. Hornsaltet hjelper til at kjeksene reiser seg litt i ovnen og blir sprøe. Du får hornsalt på vanlig matbutikk, det holder seg lenge og det er greit å ha tilgjengelig i bakeskuffen.

      Dersom du skal bake kjeksene med det samme, uten hornsalt i skuffen, ville jeg da bare droppet hornsaltet og ikke brukt noe istedenfor :-)

  2. Hei!
    Hvor skal det stå over natten ? Skal det stå kaldt eller kan det stå på kjøkkendisken? Gleder meg til å lage :-)

    1. Hei!
      La grynene med melken stå kaldt i minst noen timer eller over natten :-)
      Kos deg med bakingen!

  3. Hvis man ikke har tid til å vente til dagen etter, hvor mange timer skal den stå kaldt da?

    1. Det holder med ett par timer, så cirka 2 timer til all melken er trukket godt opp i grynene. Poenget med det er å mye opp grynene litt :-)

      1. Supert, takk ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *