Pestosnurrer med skinke og parmesan

Jeg er stor fan av hjemmebakte snurrer! På bloggen ligger allerede pizzasnurrer, ost- og skinkesnurrer og tacosnurrer, for å nevne noen.

Dagens snurrer er fylt med pesto, skinke og løk, og er toppet med revet parmesan. Så godt!

Pestosnurrene er laget med grov deig og metter godt. De er supre å ha med i matpakken eller ut på tur. Jeg synes også de smaker like godt varme, som kalde.

IMG_2480

Pestosnurrer:

16 stk

  • 5,5 dl grovbakst mel
  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl kruskakli (kan erstattes med havregryn)
  • 1 ts salt
  • 50 g tørrgjær
  • 2 ss smør
  • 4 dl melk
  • 1 glass (190 g) grønn pesto
  • 6 stk kokt skinke
  • 1 stk sjarlottløk (kan sløyfes)
  • revet parmesan eller hvitost
Ha grovtbakst mel, hvetemel, havregryn, kruskakli, salt og tørrgjær i en bolle. Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm opp til 37 grader. Hell melkeblandingen over det tørre og bland alt sammen til en deig. Elt deigen i kjøkkenmaskinen i minst 5 minutter, før den settes til heving.
IMG_2459

Hev deigen under plastfolie og et kjøkkenhåndkle i en time.

IMG_2464

Kjevl deigen ut til et stort rektangel. Jeg er så glad i min nye marmorkjevle! Ikke bare er den fin å se på, men den er også så enkel å kjevle med, da den hjelper til å trykke ned deigen med sin tyngde. Marmorkjevlen er fra slikkepott.no, til de som lurer :-)

IMG_2465

Bruk en slikkepott eller spatel og smør pestoen utover deigen. Legg deretter skinkebiter og løk oppå der igjen. Jeg plasserte skinken, slik at det ville komme med skinke i hver snurr.  Du kan bruke mer skinke enn det jeg gjorde, om du ønsker det.

Rull deretter deigen sammen til en pølse fra en av de lengste sidene. Bruk en skarp kniv til å skjære opp pølsen til cirka like store stykker. Det kan være lurt å ha pølsen på et skjærebrett før du skjærer den opp med kniv.

IMG_2468

Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir. Det gjør ingenting om de vokser sammen under heving og steking, så de kan gjerne stå lit tett. La snurrene etterheve i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken før steking.

IMG_2471

Ha revet parmesan på toppen av snurrene. Du bruke hvitost istedenfor om du ønsker det.

IMG_2480

Stek ved 225 grader i 10-12 minutter til de er gyldne og gjennomstekt. Avkjøl snurrene på rist.

De kan fint fryses ned i plastposer. Varmes opp i mikrobølgeovnen eller stekovnen når du får lyst på en pestosnurre :-)

IMG_2488
Herlige pestosnurrer med skinke! Smaker like godt varme, som kalde.

Ønsker dere alle en fin ny uke :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *