Brownie-sjokoladeiskake

Denne herlig sjokoladeiskaken med browniebiter smaker utrolig godt av sjokolade og er veldig mektig. Iskaken har en nydelig bunn laget av oreokjeks og er toppet med masse browniebiter. Brownie sjokoladeiskaken vil garantert falle i smak hos alle sjokoladeelskere.

Denne oppskriften gir 1 brownie sjokoladeiskake i en 24 cm springform.

Lag denne brownien. Oppskrift finner du her! OBS! Jeg laget bare halvparten av denne oppskriften.

Avkjøl brownien og sett den i kjøleskapet i minst 1 time før du skjærer den opp.

Oreobunn:

  • 2 pk oreokjeks
  • 80 g smørKnus kjeksene i en blender eller lignende. Bland med smeltet smør. Ha bakepapir i bunnen av en 23 cm springform og ha kjekssmulene i formen. Trykk kjekssmulene ned i bunnen av formen med en slikkepott. Sett formen i fryseren.

Sjokoladeis:

  • 250 g sjokolade
  • 3 egg + 2 eggeplommer
  • 230 g sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • browniebiter

Smelt halvparten av sjokoladen i mikroen. Tilsett resten av sjokoladen og rør godt sammen til alt smelter. Sett sjokoladen til side.

Ha 3 egg og 2 eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang i en bolle. Kok opp vann i en kjele og hold bollen over. Visp til eggedosis, mens bollen varmes opp fra dampen fra vannet.

Pisk kremfløten til krem. Bland kremen med eggedosis. Tilsett flytende mørk sjokolade.

Bland godt sammen og sett bollen i fryseren i minst 30 minutter.

Skjær brownien i biter og bland browniebitene i røren. Hell sjokoladeisen i formen.

Legg noen browniebiter på toppen. Sett kaken i frysen til isen stivner og la den stå, til den skal serveres. Iskaken bør tas ut av fryseres 15 minutter før den skal spises.

Hold en kniv under varmt vann og skjær rundt kanten av formen. Ta kaken ut av formen og legg den på et kakefat. Så er det bare å servere denne herlige dessertiskaken.

Følg My Little Kitchen på facebook her!


Thea

17 kommentarer

  1. Bra oppskrift, Thea, og ha et fint år i Wales!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    :-)

    1. Tusen takk for det Magne :D

  2. Anonymous

    Nam!! Kos deg i Whales!

    1. Tusen takk :)

  3. Anonymous

    Kos deg på tur! Vertsfamilien din vil sikkert at du skal bake for de så flink som du er :))

    1. Tusen takk :) haha, håper det ja!

  4. Anonymous

    Å, nam! Det så kjempegodt ut!

    Skal nok teste oppskriften før jul :)

    Prøvde meg litt frem i photoshop i stad, er ikke superflink enda, men du kan vel se:
    http://bildr.no/view/RzltNjJN

    1. Tusen takk! Det var en veldig fin header du hadde laget. :) Den første jeg har fått noen gang. Synd jeg ikke har funnet ut hvordan jeg gjør sånn selv enda…

  5. Anonymous

    Hei,

    Hvor lenge før selskapet kan en lage denne iskaken?

    Så supergod ut!:-)

    Takk!

    1. Brownie iskaken kan du lage flere dager før selvskapet og oppbevare i fryseren frem til servering. Jeg laget kaken kvelden før servering, da har den god tid til å stivne :)

  6. Anonymous

    Supert, tusen takk for svar! :-)
    Gleder meg til å prøve! :-)

  7. Anonymous

    Denne ser kjempegod ut! Hvor lenge må den stå i fryseren før den er stivnet? Kan den lages samme dag som servering?:)

    1. Iskaken bør stå i fryseren i ca. 6 timer før den serveres. Ja, det går an å lage den om morgenen og servere den om kvelden. Jeg syntes det er mer «avslappende» å lage den om kvelden og servere den dagen etterpå. Da er jeg HELT sikkert på at den er ferdig :)

      Håper kaken faller i smak!

  8. Kan man bruke oreo isteden for dots
    Er allergisk mot dots

    1. Ja selvfølgelig! Det går helt fint :-)

  9. Hei
    Hvilken sjokolade bruker du når du smelter sjokoladen

    1. Jeg brukte melkesjokolade :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *