Tropisk fruktdessert med Freia Dronningsjokolade

//Annonse

I dag vil jeg dele oppskriften på denne enkle og raske fruktdesserten med Freia Dronningsjokolade. Det skal ikke mye til for å gjøre frukt og sjokolade om til en deilig dessert. Den er fin å lage til seg selv eller servere til flere :-)

Sjokolade smaker veldig godt sammen med tropiske frukter. I denne fruktsalaten brukte jeg kombinasjonen av kiwi, ananas og banan, toppet med smeltet sjokolade og litt valnøtter.  Andre tropiske frukter som mango og appelsin ville også passet godt i salaten. Det er bare å lage sin egen kombinasjon med dine favorittfrukter.

Enkel og rask dessert med under 15 minutters tilberedningstid.

Tropisk fruktdessert:

2 porsjoner

  • 2 kiwi, i biter
  • 1/2 ananas, i biter
  • 1 banan, i biter
  • 4 stk ruter Freia Dronningsjokolade, smeltet
  • valnøtter, hakket
frukt + sjokolade = dessert på 1-2-3

Alt du trenger for å lage denne herlige fruktdesserten.

Fjern skallet fra fruktene, skjær i biter og ha i dessertskåler.

Hakk Freia Dronningsjokolade i biter og ha i en metallskål (skål som tåler varme).

Smelt sjokoladen over vannbad.

Tips: Hvordan smelte sjokolade ved vannbad?
Kok opp litt vann i en kjele og ta den bort fra platen. Sett en metallbolle oppi kjelen. Bollen må dekke hele kjelen (slik at ikke vanndamp stiger opp), men må ikke være borti vannet i bunnen av kjelen. Ha sjokoladen i bollen og rør med en skje til sjokoladen er smeltet.

Ha smeltet sjokolade på toppen av frukten. Jeg synes også det var godt å ha litt hakkede valnøtter på toppen.

Da er desserten klar for servering. Så enkelt kan det gjøres :-)

For mer inspirasjon til deilige, enkle desserter med frukt og sjokolade, besøk gjerne Freia sin hjemmeside :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *