Festkake i gull

Det er utrolig hvor fort tiden går. Nå fyller faktisk My Little Kitchen bloggen hele 6 år. For å feire denne store dagen har jeg bakt en liten festkake. En søt sjokoladekake fylt med sjokoladekrem og pyntet med gull! I år gjorde jeg litt ekstra ut av bloggens jubileum med både stjerneskudd og pom poms.

Bloggens 6 års dag vil jeg bruke til å takke alle mine fantastiske følgere som har fulgt meg gjennom mange år. Derfor har jeg laget i stand en liten overraskelse til dere, nederst i dette innlegget :-)

Først skal jeg vise hvordan jeg bakte denne festkaken. Det første du trenger er en mini kakeform, jeg brukte en 10 cm form.

Sjokoladekake:

  • 1 egg
  • 2 dl sukker
  • 60 g smør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss bakekakao
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 dl melk

Visp egg og sukker til eggedosis. Ha i bakekakao. Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett melk og smeltet smør. Bland alt godt sammen.

Ha bakepapir i bunnen av formen og spray med formfett. Hell 1/3 av røren i formen. Stek ved 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Bruk deretter den samme formen til å steke 2 kaker til av resten av røren.

Da får du 3 små kaker. Legg kakene i frysen en liten stund, da blir det lettere å skjære av toppene etterpå. Skjær av toppene på alle tre kakene, slik at de bli flate på begge sider.

Lag så fyllet til kaken.

Myk sjokoladekrem:

  • 40 g smør
  • 40 g kremost
  • 15 g bakekakao
  • 100 g melis
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 ss melk
  • Til fyll: 50 g mørk sjokolade, hakket

Slik lages sjokoladekremen: Ha mykt smør og kremost i en mikserbolle og kjør til godt blandet. Tilsett kakaopulver og rør inn. Ha i melis litt etter litt mens mikseren går. Kjør maskinen på høy hastighet og tilsett melken.

Legg en del av sjokoladekaken på et kakefat. Fyll med sjokoladekrem og hakket sjokolade. Gjenta med å legge et nytt lag sjokoladekake på toppen og fyll med sjokoladekrem. Legg tilslutt det siste laget med sjokoladekake.

Dekk kaken med sjokoladekrem og pynt deretter med strøssel. Jeg brukte gullstrøssel fra Dr. Oetker. Dette gull-strøsselet vil også være fint å bruke.

Jeg pyntet kaken med et stjerneskudd formet som et 6-tall fra Festkompaniet. Det gir kaken det lille ekstra og kan bestilles i akkurat det tallet du ønsker! Pom poms gir feststemning og er supre å pynte opp med til bursdager og andre feiringer.

Give away med Festkompaniet

Jeg gir bort alt på bildet over (minus vasen sugerørene står i hehe) til en heldig vinner! Gavepakken inneholder en stilig donut-badering, pompoms for å pynte til fest, sugerør, muffinsformer, kakefakler, serveringskopper og en søt utstikker formet som en enhjørning :-)

Konkurransen foregår både på min Instagram profil og Facebook-side, så bare klikk deg inn på en av disse (eller begge) for å delta :-)

Vinneren trekkes på søndag 3. september på kvelden.

Premien er sponset av festkompaniet.no!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *