Boller med eplemos og valnøtter

Jeg fikk lyst å teste noe nytt da jeg bakte skillingsboller her om dagen. Deigen fylte jeg med eplemos og hakkede valnøtter. Det ble smakfulle boller med litt høststemning over seg :-)

Her kommer oppskriften:

Boller med eplemos og valnøtter:

24 stk

  • 100 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • cirka 1 liter hvetemel
  • eplemos
  • valnøtter, hakket

Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett i sukker og kardemomme. Ha i mel og bland alt sammen til en deig. Elt deigen i 15 minutter i kjøkkenmaskinen. Sett deigen til heving og la en heve til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.

Jeg hadde kun hakkede valnøtter på en del av deigen, slik at det ble boller både med og uten nøtter i :-)

Ha deigen på et bakebord med litt mel og kjevl den ut til et stort rektangel. Smør et jevnt lag med eplemos utover deigen og topp med hakkede valnøtter.

Rull deigen sammen til en pølse og del den i cirka 24 like store deler. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Sett bollene til heving under ett kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter. Pensle dem med egg før steking.

Stek dem ved 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gylne og fine på toppen. Avkjøl bollene på rist.

Server bollene halvvarme og nystekte. Bollene kan også fint fryses ned i plastposer, når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Ønsker dere alle en fin søndag videre!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *