Mørk sjokoladefudge

//innholder annonselenker og sponset sjokolade fra Callebaut

Den beste fudgen!

Til jul liker jeg å bake en kombinasjon av helt tradisjonelle julekaker og teste noe nytt godteri. I år er det fudge på menyen! Jeg har allerede delt oppskriften på hvit sjokoladefudge, og i dag deler jeg oppskriften på fudge laget med mørk sjokolade. Så godt, superenkelt å lage og perfekt å servere i julebesøk eller gi bort som en spiselig julegave.

Jeg brukte en 12×22,5 cm stor brødform til fudgen, men du kan bruke hva som helt rundt den størrelsen som en matboks, plastboks osv. Dersom du ønsker å doble oppskriften passer det fint å bruke en 25×25 cm stor form.

Det er viktig å bruke en god sjokolade når du lager fudgen, siden den omtrent kun består av sjokolade. Jeg brukte denne gode, mørke sjokoladen fra Callebaut. Du får kjøpt søt kondensert melk på vanlig matbutikk (med litt godt utvalg kanskje).

Mørk sjokoladefudge:

Utstyr:

Slik gjør du:

Ha kondensert melk og sjokolade i en tykkbunnet kjele og varm på svak varme. Rør av og til frem til sjokoladen har smeltet helt. Ha tilslutt i vaniljeekstrakt og salt.

Ha sjokolade-blandingen i en form med bakepapir og fordel den jevnt utover i formen. Avkjøl på kjøkkenbenken. Ha i kjøleskapet til den har stivnet helt.

Ta fudgen ut av formen og skjær opp i passe store biter.

Tips! Perfekt godteri å gi bort i gave 

Ha sjokoladefudge i en cellofanpose og knytt et bånd på toppen. 

Flere som har startet på årets julebakst? :-)

Sjekk ut flere av mine juleoppskrifter HER!

-Thea

2 kommentarer

  1. Kan denne lages med vanlig melk eller fløte?

    1. Nei, det blir nok ikke det samme. Du får kjøpt kondensert melk på boks på matbutikken :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *