Rundstykker til matpakken

Hei alle sammen! Håper dere har hatt en strålende påskeferie i solen! Jeg tilbrakte påskeferien på fjellhytten, og det var så herlig å kunne slappe av med bålpannen og gå på skiturer i solen. Jeg fikk også bakt litt godt – se hva jeg pleier å bake på hytten her :-)

Nå er det tilbake til hverdagen og studiene i Bergen. Det ble lange dager på skolen før ferien og da er det viktig med godt påfyll av energi i løpet av dagen. Personlig synes jeg matpakken blir mye bedre når den inneholder hjemmebakte rundstykker. Derfor bakte jeg noen grove mnatpakkerundstykker, som jeg skal dele oppskriften på i dag.

Smør med godt pålegg, så har du mettende og god niste som holder deg gående på skole eller jobb :-)

Grovt matpakkebrød:

9 stk

  • 50 g smør, smeltet
  • 5 dl melk
  • 1 pk tørrgjær/50 g fersk gjær
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrø / andre frø
  • 1 dl chiafrø / andre frø
  • 1/2 ts salt
  • 8 dl sammalt hvetemel
  • cirka 6 dl hvetemel

Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm til 37 grader, hell væsken i en bakebolle og rør ut gjæren. Ha først i havregryn, frø og salt. Tilsett deretter det grove melet og bland sammen. Ha i hvetemelet litt etter litt, til du får en passe tykk deig. Elt deigen godt sammen i cirka 5 minutter i en kjøkkenmaskin eller kna deigen cirka 10 minutter for hånd. Hev deigen under et kjøkkenhåndkle i 1 time til den er cirka dobbelt så stor.

Varm ovnen til 200 grader (over-og undervarme).

Når deigen er ferdig hevet, ha den på et bakebord med litt mel og kjevle ut til  et 1 cm tykt rektangel. Ha deigen på et stekebrett med bakepapir.

Bruk et pizzahjul eller lignende til å skjære (nesten gjennom) deigen ønskede stykker. Hev i 15 minutter på kjøkkenbenken og pensle med vann før steking.

Stek ved 200 grader i 15-18 minutter til brødet er gjennomstekt. Brekk bitene fra hverandre og avkjøl på rist. Når rundstykkene er avkjølt kan fint fryses ned.

Ha på godt pålegg, og du har god og mettende niste for skole- eller arbeidsdagen!

Ønsker dere alle en fin uke videre!

——————————-

Følg meg gjerne også på:

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snap: mylittlekitchen

Facebook: My Little Kitchen 

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *