I min brors konfirmasjon laget vi koldtbordet selv med masse deilig mat, og blant annet denne brokkolisalaten. Jeg la ut bilder på Instagram og Snapchat, og det var mange som spurte etter oppskriften på brokkolisalaten. Så her kommer oppskriften :-)
Dette er en kremet med brokkolisalat med eple og sprøstekt bacon. Den er utrolig god og supert tilbehør til kjøtt- og fiskemiddager.

Brokkolisalat med sprøstekt bacon:
- 2 stk brokkoli, i småbiter
- 3 epler, i biter uten skall
- 1/2 rødløk, finhakket
- 3 vårløk, i tynne skiver
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 pk bacon, sprøstekt
Dressing:
- 1 beger (3 dl) crème fraîche
- 1 pose majones
- 4 ss lake fra sylteagurk
- 1 ss sukker

Skjær tuppene av brokkoliene av og kutt i småbiter. Du vil ikke ha med den store stilken. Fjern skallet fra eplene og del i små biter. Finhakk rødløk og skjær vårløk i tynne skiver. Ha alt sammen i en serveringsskål. Ha også i solsikkekjerner.
Legg baconet utover et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen på 200 grader til det er sprøtt. Del deretter baconet opp i biter. Alternativt kan baconet stekes i stekepanne til det er sprøtt.
Bland sammen crème fraîche, majones og sukker i en egen skål. Jeg brukte ekte majones. Tilsett lake fra et glass med sylteagurk og rør godt sammen.

Ha dressingen over salaten i serveringsskålen og bland alt godt sammen. Ha tilslutt i sprøstekt bacon. Oppbevar salaten tildekket i kjøleskapet.

Husk å følge meg i sosiale medier :-)
Facebook: My Little Kitchen
Instagram: @mylittlekitchenthea
Snapchat: mylittlekitchen
Ha en strålende uke!
-Thea