Serinakaker

Jeg er i gang med årets julebakst og i år har jeg blant annet bakt de klassiske serinakakene. De tradisjonelle rune julekakene er toppet med hakkede mandler og perlesukker. Serinakaker er veldig enkelt å lage og fine å servere gjester i julen.

Serinakaker:

ca. 30 stk

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 egg

Pynt:

  • 1 stk eggehvite
  • hakkede mandler
  • perlesukker

Start med å sette ovnen på 200 grader.

Ha hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bakebolle. Smuldre inn smør i det tørre. Tilsett sukker og ett sammenvispet egg. Bland sammen til en fast deig.

Trill deigen til en pølse og del den opp i ca. 30 like store biter. Rull hver del til en kule og legg de på et stekebrett med bakepapir med litt mellomrom. Bruk en gaffel til å trykke kulene flatere.

Pensle kakene med eggehvite før steking og dryss over hakkede mandler og perlesukker. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne. Avkjøl på rist. Oppbevare serinakakene i en tett kakeboks.

Klikk HER for å sjekke ut flere juleoppskrifter :-)

Ønsker dere alle en strålende dag!

Husk å følge meg i sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *