Zimtsterne

Jeg synes det er gøy å teste ut nye oppskrifter. Min tyske venninne, Vera, lært meg å bake sine favoritter til jul. Nylig delte jeg oppskriften på tyske Vanillekipferl og nå vil jeg dele oppskriften på Zimtsterne med dere. Zimtsterne eller «kanelstjerner» på norsk er hovedsakelig laget med mandler og marengs, og er pyntet med marengs på toppen. De smaker litt som kransekake bare med kanelsmak i tillegg.

Veldig gode og dekorative julekaker. Anbefales om du vil teste noe nytt i år :-)

Zimtsterne:

30 stk

  • 2 eggehviter
  • 190 g melis
  • 300 g mandler
  • 2 ts kanel
  • litt melis til utbaking

Utstyr:

Sett ovnen på 140 grader.

Visp eggehvitene i en bolle med en elektrisk håndmiks eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis litt etter litt mens du fortsetter å vispe. Ta bort 2 store spiseskjeer med marengs fra bollen og sett til side.

Kjør mandlene i en mikser eller blender til det kun er små biter igjen. Bland mandler og kanel sammen med marengsen til en jevn deig.

Ha melis på bakebordet og kjevle ut deigen til en flat ca. 0,5 cm tykk leiv. Det kan være lurt å kjevle ut halvparten av deigen om gangen, da deigen kan være litt klissete. Bruk derfor melis til å kjevle den ut.

Stikk ut stjerner med utstikkeren og legg kjeksene på et stekebrett med bakepapir. De kan ligge tett på brettet da de ikke utvider seg så mye under steking.

Bruk en skje til å smøre ut marengsen, som tidligere ble satt til side, på toppen av stjernene.

Stek ved 140 grader i 20-25 minutter. Jeg stekte mine nærmere 20 minutter ettersom jeg ville ha litt seige inni. Avkjøl på stekeplaten. Oppbevar kakene i en tett kakeboks.

Herlige zimtsterne! De smaker litt som kransekake med kanel og marengs på toppen :-)

Tusen takk for oppskriften, Vera!

Klikk HER for å sjekke ut flere juleoppskrifter :-)

Ønsker dere alle en strålende dag!

-Thea

——————————————————————————

Husk å følge meg i sosiale medier :-) 

Facebook: My Little Kitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat: mylittlekitchen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *