Grillet brød med fyll

I dag er det brød med fyll som legges på grillen. Disse brødene, servert med en frisk salat er en ordentlig sommerrett. De grillede brødene med fyll er god til både lunsj og middag.

Grillet brød:
5-6 stk

  • 25g gjær
  • 1ss honning
  • 1 1/2 ts salt
  • 3dl lunket vann
  • 500g hvetemel
  • 1ss olivenolje

Fyll:
valgfritt fyll for eksempel

  • skinke
  • hvitost
  • pølse, i skiver
  • tomat
  • oliven
  • løk
  • sjampinjong, stekt
  • basilikum

Løs opp gjær, honning og salt i det lunkne vannet.

Tilsett mel og rør det godt sammen.

Sett deigen til heving et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse.

Rull deigen til en pølse.

Del den i 5-6 deler. I dag var vi flere på hytten, derfor delte vi deigen i  flere litt mindre deler.

Klem delene til flate kaker.

Jeg lot alle bestemme selv hva de ville ha som fyll i brødene sine. Alle hadde ost og skinke, med sine favoritt grønnsaker. Det de kunne velge mellom var: hvitost, kokt skinke, tomat, oliven, løk, sjampinjong og pølse.

Ha litt olivenolje på hver del og legg på det fyllet du vil ha på den ene siden. Eks.skinke, ost, tomat, oliven og basilikum eller skinke, ost, løk og sjampinjong. Noen her ville også ha litt oppskjært pølse i sitt brød. Ha på blitt krydder for mer smak, eks. basilikum.

Brett hver del sammen, slik at alt fyllet er dekket av deig og det ikke er noen hull i brødene.

Grill brødene direkte på grillen til de får grillfarge. Det gir brødene en fantastiske god smak. Brødene går veldig raskt å grille og de kan lett brenne seg, så pass godt på. Bruk også indirekte varme, slik at de ikke blir så svarte før de er ferdige.

Nygrillet brød med ost, skinke, løk og annet fyll. Klar til servering.

Server gjerne med en salat eller annet tilbehør.

Thea

4 kommentarer

  1. Anonymous

    ser utrolig godt ut!!
    også lurer jeg på, hvor er den prikkete bakematten din fra? utrolig fin!<3

    1. My Little Kitchen

      Takk! :) Det er en voksduk som er kjøpt på Stoff og Stil.

      Thea

    2. Anonymous

      Hei:-) kan disse brødene i stedet stekes i stekepanne eller i stekeovn? Hvordan gjør jeg det i tilfelle? Wenche.

    3. Ja, jeg ville stekt de i stekovnen på 200 grader til de er gjennomstekt :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *