Brioche med blåbær

Brioche er et fransk frokostbrød. Du kan fylle dem med masse forskjellig f.eks. sjokolade, bær eller vaniljekrem, så det er som en fransk bolle. Brioche er supergodt og perfekt å lage til frokost. Deigen skal nemlig heve over natten, så da er det bare å bake ut og steke de neste morgen til frokost.

Brioche er best å lage med maskin, siden deigen skal eltes i minst 20 minutter. Jeg bruker denne maskinen, Kenwood Major.

Brioche med blåbær:
12 stk
  • 6 dl  hvetemel
  • 1 dl melkepulver
  • 3 ss. sukker
  • 1 ss. tørrgjær
  • 3 store egg + 1 eggeplomme
  • 1 dl lunket vann
  • 140 g mykt smør
  • Blåbær evt. andre bær
                                                              
Melkepulver er en viktig ingrediens i brioche og kan ikke erstattes med melk. Jeg bruker dette melkepulveret fra Nestle.
Hell mel, melkepulver og sukker i en mikserbolle.
Ha eggene i bollen. Jeg tar 3 egg + 1 eggeplomme, også bruker jeg eggehviten til å pensle toppen av bollene med før de stekes.
Rør tørrgjæren ut i det lunket vannet. Hell det i samme bollen med de andre ingrediensene.

Varm smøret i mikroen slik at det blir helt mykt og ha smøret i bollen.

Elte deigen i minst 20 minutter. Den er veldig klissete i begynnelsen, men det skal være slik. Når den er ferdig å elte ser den slik ut.
Legg deigen i en bolle som du har smurt med smør, og la den heve 1 time i romtemperatur med et kjøkkenhåndkle over.

Etter en time er den dobbelt så stor. Ta plastfolie over og sett den kaldt i minst 6 timer, helst over natten i kjøleskapet.

Neste dag ser deigen slik ut.

Del deigen opp i 12 like store biter.

Fyll hver Brioche med blåbær eller la dem være naturell. Brett alle kantene opp mot midten og form til en bolle. Ta av en liten bit deig fra hvert del og rull til en liten kule, som du setter på toppen av hver brioche.

Jeg stekte briochene i dette muffinsbrettet, men du kan også steke dem på et stekebrett.

I dag brukte jeg disse søte lilla rutete muffinsformene som jeg kjøpte i Sverige til briochene.

La dem heve under et kjøkkenhånkle til de er dobbelt så store. Pensle de lett med litt eggehvite.

Stek dem ved 180 C i ca. 10-15 minutter. Pass på at de ikke brenner seg på toppen. Hvis bollene tar farge for rask, før de er gjennomstekt kan du legge et bakepapir over den inni ovnen.
 

Brioche fylt med blåbær.

Brioche er veldig godt med brie. Bon appétit!

 Thea

5 kommentarer

  1. Anonymous

    De så kjempe god ut! 😀
    Lise

  2. Anonymous

    Hei!
    Disse ser kjempe gode ut.
    Hvor har du kjøpt melkepulveret?

    1. My Little Kitchen

      Hei!

      Melkepulver kan du kjøpe på vanlig matbutikk 🙂

      Thea

  3. Anonymous

    Hei…
    Flott blogg. For en som må ha alt inn med teskje når det kommer til baking, er det flott å følge dine oppskrifter. Super flott med steg for steg og bilder. Prøvde meg på disse Briochene og de ble super gode.

    Wibeke

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *