Lavendelcupcakes

Lavendelcupcakes:
12 stk

  • 1 dl melk
  • 2 ss tørkede lavendelblomster
  • 120 g hvetemel
  • 140 g sukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 40 g romtemperert smør
  • 1 egg
  • 12 små lavendel blomster

Lavendeltopping:

  • 0,25 dl melk
  • 1 ss tørsket lavendelblomster
  • 250 g melis
  • 80 g romtemperert smør
  • noen dråper lilla konditorfarge

Ha melken og de tørkede lavendelblomstene i en mugge. Dekk til og la det stå i noen timer eller over natten i kjøleskapet. Gjør det samme med melken og blomstene til lavendeltoppingen.

Ha mel, sukker, bakepulver og smør i en kjøkkenmaskin.

Bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens.

Sil melken med lavendelblomstene til cupcaken oppi melblandingen.

Visp det godt sammen.

Tilsett egget og bland godt.

Bruk en skje til å fylle muffinsformene to tredjedels fulle.

Stek dem i en forvarmet ovn på 170 grader i 20-25 minutter. Stikk en fyrstikk eller tannpirker inn i midten av cupcaken. Er den ren når du trekker den ut, er den ferdig.

Avkjøl cupcakene på rist.

Visp melis, smør og konditorfarge i en kjøkkenmaskin på middelshastighet.

Sil melken med lavendel i smørblandingen. Øk til hastighet og fortsett å vispe til toppingen er lett og luftig. Jo lengre du visper toppingen jo lettere og luftigere blir den. Rør inn litt mer konditorfarge hvis du vil ha en litt sterkere lillafarge.

Når cupcakene er avkjølt, smør på lavendeltoppingen med en kniv.

Pynt med en lavendelblomst på toppen, hvis du vil.

Perfekte lavendelcupcakes med en deilig kopp te.

Thea

7 kommentarer

  1. Anonymous

    Hei. Disse så jo himmelsk ut, men hvor kan man få tak i tørket lavendel???

  2. My Little Kitchen

    Hei! Jeg brukte lavendel fra hagen og tørket det 🙂 vet ikke hvor man kan kjøpe det. Thea

  3. Anonymous

    Kan kjøpes på helsekosten!

  4. Anonymous

    bruker du usaltet smør, eller vanlig meierismør/melange?

    1. My Little Kitchen

      Jeg bruker vanlig meierismør 🙂

      Thea

  5. Anonymous

    Jeg bare lurer på noe: Kan man farge toppingen med å f. eks. klemme noen dråper saft ut fra blåbær? Har nemlig ikke konditorfarge 😉 Og droppe lavendelen da 😉

  6. My Little Kitchen

    Hei 🙂

    Det var en god idé! 😀 Det går sikkert ann å bruke saft fra blåbær til å farge topping. Hadde vært gøy å prøve! 🙂

    Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *