Loochies er indiske brød som blir servert ved siden av indiske retter. De blir stekt i olje og bør serveres like etter steking.
Loochies:
14-15 stk
- 4,5 dl hvetemel
- 1/2 ss salt
- 1 ts sukker
- 1 ss løkfrø/onion seeds
- 1 ss smør
- 1,5 – 1,75 dl varmt vann
- Solsikkeolje til frityrsteking
Loochies inneholder løkfrø eller onion seeds. Det selges på invandrerbutikker.
Ha mel, salt, sukker og løkfrø i en bolle.
Smuldre 1 ss smør i melet.
Rør inn varmt vann og kna til en fast deig.
Form deigen til 14-15 valnøtt store kuler.
Press dem forsiktig til flate, 1 cm tykke kaker.
Dekk dem til med et fuktig hånkle.
Strø på litt mel og flat ut hver flate til ca. 10 cm diameter.
Varm oljen til 160gr i en kjele. Ha i en loochi om gangen i den varme oljen. Når loochien flyter opp mot overflaten og blåse seg opp.
Snu den forsiktig rundt med en klype og la den ligge til den blir gylden.
Legg loochiene på en tallerk med et tørkepapir, slik at oljen renner av.
Server loochiene med en gang. De er best samme dag de er stekt. Loochiene blir slappe og synker sammen hvis de ligger til dagen etter.
Nå har det vært over 2000 på besøk her på My Little Kitchen. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger. Det setter jeg veldig pris på.
Thea
Oj, disse så jo kjempelekre ut!! Veldig fristende å prøve. Imponert over at du bare er 15 år og har en matblogg!!! Stå på flinkingen =) Her skal jeg i allefall bli følger.
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂