Hjerteboller

I helgen bakte jeg boller, men istedenfor å lage vanlige runde boller ville jeg prøve noe nytt. Resulatet ble søte hjerteboller. Disse hjertebollene er utrolig gode og perfekt å gi til noen du er glad i.

Hjerteboller:

  • 1 liter hvetemel
  • 1dl sukker
  • 100 g smør                                     
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ½ dl vann
  • 50 g gjær
  • 1 ts kardemomme

Smelt smøret.

Ha i melk og vann, varm til 37 grader og rør gjæren ut.

Ha i sukker og kardemomme.

Ha i nesten alt melet og rør sammen.

Sett deigen til heving til den er dobbelt så stor.

Trykk ut hjerter med en hjerteform.

Legg hjertebollene på et stekebrett og sett dem til heving. Jeg satte dem i ovnen i 15 minutter på 50 grader. Du kan heve dem under et kjøkkenhånkle i ca. 30 minutter, hvis du heller vil det.

Pensle dem med egg før steking.

Stek dem ved 225 grader midt i ovnen i 10-15 min.

Nystekte hjerteboller rett fra ovnen.

Søte hjerteboller.

Nytt termokrus til kaffe og te fra Riviera Maison. Perfekt til å ta med ut i hagen, i bilen…

Følg gjerne med på My Little Kitchen facebook side og bli oppdatert på de nyeste innleggene 🙂

Ha en fin dag videre!

Thea

11 kommentarer

  1. Anonymous

    Kjempe fin og veldig gode <3 Klem Lise 🙂

  2. Tusen takk, Lise <3

  3. Anonymous

    Supert tips, takk!
    skal prøve ut dette med mine 2 småjenter, som elsker å bake, men som ikke alltid er like lett å finne oppskrifter som passer til de små ustødige hendene. 🙂

    Tusen takk for en inspirende blogg!

    Liv

  4. Anonymous

    Disse står til heving nå! 😀

  5. My Little Kitchen

    Så gøy! Håper det smaker 😀

  6. Anonymous

    Så koselig med hjerteboller for å glede andre! Det var virkelig en god idè, slike vil jeg lage neste gang jeg skal bake boller:) Tusen takk for at du deler dine kreative evner med oss. Siden din er virkelig en glede og inspirasjon! Håper alle din drømmer går i oppfyllelse!
    hilsen
    Adele Leyha 🙂

  7. Anonymous

    veldig søte..takk for morsom blogg. kommer til å følge med fremover. dette skal lages til kjæresten… 😀
    hvor tykke kjevler du de før du stopper ut hjertene? og noen tip til hvordan man kan fylle de med vaniljekrem eller annet fyll? (kanskje lage de ekstra tynne og legge 2 oppå hverandre?)

    1. My Little Kitchen

      Jeg kjevler deigen ca. 2 cm tykk. Du kan sikkert legge 2 oppå hverandre og ha vaniljekrem inni. Eller så kan du lage et hull i midten av bollene og fylle de med vaniljekrem. 🙂

      Lykke til! 🙂

      Thea

  8. Anonymous

    Hei
    Hvor lenge vil «dobbelt så stor» si?
    Hvor mange min ca?

    1. My Little Kitchen

      Hei 🙂

      At deigen skal heve til den er dobbelt så stor vil si at den skal stå til heving til den har vokst seg omtrent dobbelt så stor siden du satt den til heving. Det tar 1 time eller mer.

      Thea

  9. Anonymous

    Hei, jeg bare lurer på hvor mange det blir.
    kan du hvære så snill og besøke min blogg den hete godebakeoppskrifter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *