Muffins med sjokoladebiter

I dag skal jeg friste dere med saftige muffins med sjokoladebiter, toppet med deilig hvit sjokolade frosting. Disse muffinsene er laget med appelsinjuice isteden for melk og det gjør dem ekstra saftige.

Muffins med sjokoladebiter
35 stk

  • 4 egg
  • 5 dl sukker
  • 3 dl appelsinjuice
  • 300g smeltet smør
  • 7 dl hvetemel
  • 5 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 200g sjokolade

Ha egg og sukker i en bolle, og visp til lufig eggedosis.

Bland i juice, smeltet smør, vaniljesukker, bakepulver og mel. Rør alt godt sammen.

Tilsett sjokoladebiter i røren og bland sammen.

Fordel røren i muffinsformer.

Stek muffinsene ved 200 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Hvit sjokolade frosting:

  • 4 dl melis
  • 230 g smør
  • 200 g hvit sjokolade
Ha smør og melis i en bolle. Viktig at smøret er rompemperert og mykt. Miks godt sammen.
Smelt hvit sjokolade i en mikro og avkjøl litt. Tilsett smeltet hvit sjokolade i kremen. Miks godt sammen til en luftig krem.
Sprøyt frostingen på muffinsene.
Fantastisk gode muffins med sjokoladebiter i.

Ha en fin helg, alle sammen!

Thea

9 kommentarer

  1. Utrolig fint med den lilla kremen på toppen. Og hvir sjokolade som er så godt! Takk for supre tips. Skal i alle fall kjøpe meg konditorfarge! Hvor kjøper du Wilton?

  2. My Little Kitchen

    Hei Adele! Wilton konditorfargene har jeg kjøpt på Hobbykjelleren og Wallendahl.

    Du kan også kjøpe dem på nettet. Her er link: http://www.kaketoppen.no/categories/farger-spiselig-kakefarge-pastafarge

    Her er et innlegg om muffinsutstyr du også kan se på: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.com/2011/08/uffinsutstyr.html

    Thea

  3. Anonymous

    kan du vise hvordan du pynter cup-cakesene, altså hvordan du får toppingen til å se ut som blomster(eller noe) ?

    1. My Little Kitchen

      Hei!

      Ja, det skal jeg gjøre. Takk for tips! 🙂

      Thea

  4. Anonymous

    Nam, kjempegode!
    Lagde disse til klassen min på fredag og alle likte de kjempegodt 😀
    Du er kjempeflink til å bake og gi oppskrifter videre
    Hilsen fast leser

  5. Anonymous

    Hei, Thea! 🙂
    Jeg lurte på hvilken sjokolade du brukte?
    og hvilken fu tror det smaker best med?
    lys?eller mørk?

  6. Hei 🙂 Jeg tror jeg brukte mørk kokesjokolade. Det er veldig godt med melkesjokolade også. Bruk den type sjokolade du liker best 🙂

  7. ANDRINE

    Hei, det står i innledningen at det er hvit sjokolade i frostingen? Er det blitt endret på innlegget? Veldig forvirret her..

    1. Hei 🙂
      Jeg har oppdatert innlegget, så nå skal det være riktig! Kos deg med bakingen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *