Nanbrød

Nanbrød er et indisk brød som brukes som tilbehør til indiske retter. Nanbrød skal man egentlig steke i en tandooriovn, men det går fint ann å steke i en vanlig elektrisk ovn på full varme.

Nanbrød:

  • 2 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 25 g gjær
  • 1 liter hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss vegetabilsk olje
  • 2,5 dl yoghurt naturell

Bland ut gjær og sukker i lunken melk.

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.

Tilsett olje og yoghurt i melblandingen.

Tilsett deretter melkeblandingen i det tørre.

Elt alt godt sammen i 10 minutter til glatt deig. Hell litt olje over deigen og la den heve i 1 time.

Del i 8-10 biter.

Kjevl deigen ut til 8-10 dråpeformede flater. Legg dem på stekebrett med bakepapir.

Stek dem ved 275gr i ca. 2 minutter.

Etter ca. 2 minutter begynner brødet å blåse seg opp.

Åpne ovnen, snu brødet og la det steke i ytterligere 1 minutt, til det får brune flekker.

Legg dem på en rist med et håndkle over til det er klart for servering.

Server nanbrødene til en indisk rett. Hva med indisk fiskekarri?

Thea

5 kommentarer

  1. Anonymous

    Dette var en super oppskrift!
    Den beste på naan brød jeg har prøvd,kommer til å bli fast følge til all indisk mat hos meg 🙂

  2. Hei:)
    Ble tipset om denne oppskriften på nanbrød av min indiske kollega..de ble kjempegode!

  3. Anonymous

    Hei
    Vi pleier å pensle dem før de skal i ovnen og ta på frø oppå

  4. Anonymous

    De var gode, hadde sikkert vært godt å bruke hvitløk eller nokke litt ekstra. eller er de litt kjedelige 🙂 Men enkel og god oppskrft.

    1. Hei! Ja, de smaker også veldig godt med f.eks. hvitløk eller naturell yoghurt og sesamfrø på 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *