Verdens beste brownies

I dag skal jeg friste dere med denne himmelske browniesen pyntet med et hjerte av melis. Denne herligheten faller garantert i smak hos alle kake- og sjokoladeelskere.

Brownies:

  • 230 g smør
  • 500 g sukker
  • 4 egg
  • 150 g bakekakao
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 170 g hvetemel
  • 250 g hakket sjokolade (kan sløyfes)

Varm smør på lav varme i en kjele, og ha sukker tilgjengelig.

Når smøret har smeltet, ta kjelen av platen. Tilsett sukker og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen og la det stå der på svak varme, slik at sukkeret også smelter.

Hell eggene i en bolle og pisk dem lett med en håndvisp i ca. 30 sekunder.

Ha i kakao, salt og bakepulver.

Tilsett så smør og sukker blandingen.

Rør godt sammen.

Ha hvetemel i røren. Rør alt godt sammen.

Rør sjokoladebitene forsiktig inn i røra med en slikkepott.

Hell røren i en langpanne. Formen jeg brukte var 23,5 x 22,5cm.

Stek kaken på 180 grader i ca. 30 minutter.

Etter steketid er det lurt å sette den minst 1 time i kjøleskapet før du skjærer den i biter.

Dryss melis over browniesen
Ha en fin kveld 🙂
Thea

37 kommentarer

  1. Anonymous

    Så utrolig fristende ut! 😀

  2. Du har skreve sukker to ganger, så hvilke av dem er sukker og hvilke er smør? 🙂
    – Ser kjempe god ut! :):)

  3. My Little Kitchen

    Beklager, rettet det nå 🙂 230g smør og 500g sukker 🙂

    Thea

  4. Anonymous

    Kunne du ha oppgitt sukker, kakao og mel i dl? 🙂
    Ser kjempegod ut! Skal lages til helgen :o)

  5. My Little Kitchen

    Vet ikke hvor mye det er i dl. Det letteste er å bruke en matvekt 🙂

    Lykke til med bakingen 🙂

    Thea

  6. Anonymous

    Hei Thea. har akkurat lagt Browniesene dine, kan kakaomålet stemme? Blir veldig mørke og «tunge » i smaken, men for all del, veldig gode altså!!
    Her er en superenkel og supergod oppskrift som jeg pleier å bruke når jeg skal røre sammen noen gode brownies til ungene:
    1/ sett ovnen på 180 grader
    2/smelt 200 gr smør i stor kjele på svak varme
    3/knekk opp 200 gr kokesjokolade og ha i kjelen slik at smør og sjokolade smelter
    4/ta kjelen av plata, rør inn 4 egg som du på forhand har vispet lett med en gaffel
    5/rør inn 4 dl sukker
    6/rør inn 3-4 dl hvetemel + 1 tskj bakepulver
    7/hell i langpanne på bakepapir, ca 30-45 min på 180 grader.
    må stå litt før den «setter seg» og kan skjæres i ruter. Kjempegode med et stort glass melk!!!

  7. My Little Kitchen

    Hei!

    Kakaomålet stemmer. Det skal være 150g kakao i denne brownien og den skal være mørk 🙂

    Takk for oppskriften!

    Thea 🙂

  8. Anonymous

    Fant samme oppskriften på en annen blogg, men gu så god den var! Fikk masse skryt fra alle. Men ser du har tatt bort vaniljeekstraktet? Selv brukte jeg kun vaniljesukker, og det funket bra det. Utrolig fin blogg du har! Blir så sulten av alle de gode oppskriftene dine. Og kjempe fint at du har så mange bilder med fremgangsmåte, er supert!

  9. Anonymous

    Har nettopp laget brownisen, ble kjempegod!:) Elsker bloggen din og alle oppskriftene, du er kjempeflink:)

  10. Anonymous

    Bruker du kokesjokolade eller melkesjokolade

  11. My Little Kitchen

    Jeg brukte kokesjokolade. 🙂

    Thea

    1. Anonymous

      Jeg bakte nettopp denne brownisen, men jeg hadde ikke kokesjokolade, så jeg brukte apekjøtt i stedet for. Det anbefales, det ble kjempegodt! 🙂

      PS: Husk å stek apekjøttet på svak varme i fem minutter før du har det i kaken, hvis ikke kan det bli litt rått i midten.

      Med vennlig hilsen Iboape 🙂 🙂 🙂

  12. Hei 🙂 TEnkte å lage cakepops av denne oppskriften, men lurer på hvor mange den holder til? Såg du hadde brukt halvparten, og fått 15? Skulle hatt 40-50 stk, så da må jeg vel ha to kaker?

    1. My Little Kitchen

      Hei, Kristina! Ja, jeg brukte halvparten av denne brownie oppskriften og fikk 15 stk. Du kan kanskje lage dem litt mindre enn meg, for de var veldig mektige og jeg ladge dem gangske store. Men du må sikkert lage 2 kaker for å få så mange som du skal lage 🙂

      Lykke til med bakingen! 🙂

      Thea

  13. Anonymous

    Gjør det noe om jeg har 200 g kokesjokolade?

    Har bare to plater akkureatt nå…

    1. My Little Kitchen

      Ja, det går helt fint! Det blir bare litt mindre sjokoladebiter i brownien 🙂

  14. Anonymous

    Hei
    Jeg lurte på om jeg kan bruke melkesjokolade fr freia?
    Jeg lurte også på om vi kunne blande 200 g lys kokesjokolade og 50 g melkesjokolade?

    1. My Little Kitchen

      Ja, det kan du 🙂

  15. Anonymous

    Hei! 🙂
    Jeg er 10 år og har aldri lagt brownies før , men nå skal jeg det,er det glasur oppå brownisesne?
    Jeg tror ikke det men måtte bare være sikker.

    1. My Little Kitchen

      Hei! Jeg hadde ikke glasur på denne brownien. Den er veldig god som den er 🙂

      Thea

  16. Anonymous

    Hva skal vi mose sjokoladen med?
    Blender food pro eller forhånd?
    Hva brukte du ?

    1. My Little Kitchen

      Jeg hakket sjokoladen med en kniv for hånd 🙂

  17. Anonymous

    Hei
    kaken var veldig myk da jeg tok den ut fra ovnen, er det normalt?

    1. My Little Kitchen

      Kaken skal være myk når den kommer ut av ovnen, men den skal være gjennomstekt. Den blir fastere når den er avkjølt. 🙂

      Thea

  18. Anonymous

    Jeg prøvde den uten både sjokolade og kakao (bare på gøy) med en liten dæsj ekstra med mel, og det var kjempegodt! Orginalt er disse browniesene kjempegode! Jeg elsker bloggen din, og går alltid innom her først om jeg skal lage noe godt ^^, Du har inspirert meg! Klem fra en fan ^^,

  19. Anonymous

    Hvor stor er langpannen du har brukt?

    1. Formen jeg brukte var 23,5 x 22,5cm 🙂

  20. Detter er definitivt min favoritt brownies, har lagd den ved flere anledninger og det er alltid blitt en hitt, med og uten Oreo. 🙂

    1. Så utrolig kjekt å høre at dette er din favoritt brownie 🙂

  21. Anonymous

    Kor stor form du har brukt? 🙂

    1. Formen jeg brukte var 23,5 x 22,5cm 🙂

  22. Anonymous

    Hei ! DEN SER UTROLIG GOD UT . JEG SKAL PRØVE DEN I DAG . TAKK FOR AT DU STARTET BLOGGEN , DET HJELPER MEG VELIDIG OFTE TIL Å BAKE 🙂
    HILSEN FAIKA

    1. Anonymous

      Helt enig

    2. TUSEN TAKK, FAIKA! Veldig kjekt å høre at du liker bloggen og bruker oppskrifter 🙂

      Hilsen Thea

  23. Heihei! Jeg har bakt mye brownies, og disse blir bra: smaker det samme og har samme konsistens som brownies. Men på toppen får ikke kaken min den «skorpen» på toppen, som jeg ser at du har fått på bildet. Hva er det egentlig jeg gjør galt? 🙂

  24. Hei, jeg dobblet oppskriften dersom jeg skulle ha en større brownie. Men ka i huleste brukte jeg en hel kakaoboks på? Vil ikke si at denne var ekkel på smak, men denne var dessverre ingen brownie! Blei mye mer som en tung sjokoladekake. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men hadde i mindre mel, for om jeg hadde hatt det du oppgir så ville det ha blitt enda tyngre. En brownie skal være saftig og klisjette inni, med skorpe på toppen. Jeg ville anbefalt deg å bruke bakekakao, dersom da vil du ikke trenge å ha like mye oppi. Men du har en fin blogg, og du er rå flink ellers!

    1. Hei,
      Det var synd at ikke brownien falt i smak. Vi har alle ulik smak og preferanser, og ja dette er gjerne en tyngre og med mørkere sjokoladesmak enn andre brownies. Jeg baker den med bakekakao, men ser at det ikke kom helt frem i oppskrift, så har endret det nå.

      Ha en fin dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *