Sunne bananmuffins

I går kom de rosa makronene mine på lesernes VG på vg.no. My Little Kitchen fikk over 9 000 sidevisninger på en dag og passerte over 32 000 sidevisninger totalt!! Jeg vil også takke for alle koselige kommentarer her på bloggen og på facebooksiden til My Little Kitchen. Håper at dere nye lesere vil følge My Little Kitchen videre 🙂

I dag skal jeg vise dere oppskriften på litt sunnere og kjempegode bananmuffins! Disse bananmuffinsene inneholder ikke sukker, men bananene gjør muffinsene søte, saftige og gode.

Bananmuffins:
24 stk

 • 400g hvetemel
 • 50g lettkokte havregryn
 • 2 ts bakepulver
 • 2 egg
 • 100g smeltet smør
 • 2 dl melk
 • 2 modne bananer, most

Ha mel, havregryn og bakepulver i en bolle.

Smelt smør.

Bland melk, smør og egg. Pisk lett sammen.

Bland melkeblandingen med det tørre.

Tilsett most banan og rør sammen.

Fordel røren i ca. 24 muffinsformer.

Stek ved 200 grader i 25-30 minutter.

Søte og kjempegode bananmuffins
Håper du vil følge My Little Kitchen videre 🙂
Thea

17 kommentarer

 1. Så bloggen din på vg.no og syntes det var en veldig bra blogg! Veldig mange fine/gode oppskrifter, gleder meg til mange flere innlegg 🙂
  Og det vittigste var at du har samme navn som meg, hihi. skal prøve å lage de rosa makronene i løpet av helga <3

 2. Disse muffinsene så utrolig gode ut. 🙂
  Tror nok jeg må vente til etter jul da, skal kose meg med Verdens Beste Brownies og Rosa Makroner i mellom tiden. 🙂

 3. Hei. Takk for god oppskrift… Jeg må innrømme at jeg «juksa» bittelitt.. Siden jeg har en baby som også skulle ha dette. Så jeg tok 100 g hvetemel, 100 g havremel, og resten sammalt hvete, grovt 🙂

  Og siden vi er glad i litt ekstra søtt, brukte jeg 3 bananer 😛 Det ble også veldig godt 😉

 4. Anonymous

  Hvor mange kcal. inneholder disse? 🙂

  1. Hei! Beklager, men jeg aner jeg ikke.

 5. Emilie M.

  Hei, har prøvd disse og de er knall gode! Men har du noen gang prøvd å blande i litt blåbær i tillegg? 🙂

  1. Så kjekt å høre! Jeg har ikke prøvd å bake disse med blåbær i, men det hørtes godt ut 🙂

 6. Anonymous

  Kan man bruke vanlig havregryn istedenfor lettkokte?

  1. Ja, det kan du 🙂

 7. Hei. Jeg har prøvd disse et par ganger nå, og de er supergode! Første gang bakte jeg halv porsjon, men fulgte oppskriften din. Andre gang lagde jeg halv porsjon, men med glutenfritt mel, en halv banan ekstra og en kopp frosne bringebær. Røren ble da veldig rennende, men resultatet ble utrolig godt! Ett problem jeg har hatt begge gangene er at muffinsformen (jeg har brukt standard hvite fra matbutikk) sitter fast i muffinsen. Det er neste klin umulig å få de løs uten å måtte spise litt papir.. noen tips? Lurer også på om du har forslag til en sunn topping?

  1. Hei! Så kjekt å høre at muffinsene faller i smak 🙂 Det er lett for at muffins setter seg fast tynne muffinsformer. Det beste er å bruke tykkere muffinsformer med bedre kvalitet. F.eks muffinsformer fra Wilton. Sunn topping kan for eksempel være vaniljekesam. Kremost toppinger smaker også godt til bananmuffins 🙂

 8. Har ett parti i ovnen nå som steker 🙂 spent på om de faller i smak!:)

  1. Hei! Håper muffinsene fslt i smak 🙂

 9. Anonymous

  Tenkte å prøve denne senere i dag 🙂
  Har du prøvd å fryse dem?

  1. Ja det har jeg! Muffinsene kan fint fryses 🙂

 10. Hvordan er konsistensen på disse?
  Lagde en batch med bananmuffins av en annen oppskrift i går, som var uten egg (og sukker) – altså ingen eggedosis, og de ble gode nok på smak, men med en noe merkelig konsistens..
  Her er det jo med egg, men ser at det ikke skal piskes luftig, så lurer på om disse kanskje kan bli noe ala det samme som de forrige i konsistens da? Litt sånn kompakt og småseigt, nærmest..

  Anbefaler forøvrig å toppe med hakkede valnøtter!

  1. Hei,
   Det er lett for at muffins blir litt kompakte når de lages med banan. Disse er mer kompakte enn andre muffins, men jeg synes fremdeles de er gode 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *