Stjernebrownies

I dag er det første søndag i advent og vi tenner det første lyset i adventstaken.

Denne herlige browniesen med sjokoladebiter faller garantert i smak hos alle sjokolade elskere. Trykk ut til stjerner og server med vaniljeis.

Stjernebrownies:

  • 230 g smør
  • 500 g sukker
  • 4 egg
  • 150 g kakao
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 170 g mel
  • 250 g hakket sjokolade

Varm smør på lav varme i en kjele. Når smøret har smeltet, ta kjelen av platen. Tilsett sukker og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen og la det stå der på svak varme, slik at sukkeret også smelter.

Hell eggene i en bolle og pisk dem lett med en håndvisp.

Ha i kakao, salt og bakepulver.

Tilsett så smør- og sukkerblandingen.

Rør godt sammen.

Ha hvetemel i røren og rør alt godt sammen.

Rør sjokoladebitene forsiktig inn i røra med en slikkepott.

Hell røren i en langpanne.

Stek kaken på 180gr i ca. 30 minutter.

Etter steketid er det lurt å sette kaken minst 1 time i kjøleskapet før du trykker ut stjernene.

Server stjernebrowniesene med vaniljeis
Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.
Ha en fin adventssøndag!
Thea

1 kommentar

  1. Hei 😀
    Lekker blogg, liker at du tar bilder av hele prosessen! Flotte bilder også!
    Klem Therese

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *