Crème brûlée er en utrolig god fransk dessert med ekte vaniljesmak. Det er en perfekt dessert å servere til gjester eller å kose seg med når man får lyst på noe ekstra godt.
I den orginale créme brûlée brukes bare eggeplommer, fløte, vaniljestang og sukker, men det finnes flere varianter og oppskrifter på créme brûlée. Dette er en variant 🙂
Crème brûlée :
10 porsjoner
- 4 dl helmelk
- 3 dl fløte
- frø fra 1 vaniljestang
- 150 g sukker
- 6 egg
- bruntsukker/hvitt sukker til glasur på toppen
Ha fløte, melk og sukker i en kjele.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i melkeblandigen.
Kok opp mens du rører.
Sil blandingen og avkjøl.
Pisk sammen eggene.
Tilsett eggene i melkeblandingen, mens du rører.
Sil blandigen igjen.
Fordel blandingen i små former.
Sett formene i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 av formene.
Stek i ovnen på 150 °C i 30-40 minutter. Avkjøl litt.
Strø et tynt lag med sukker på toppen. Jeg brukte vanlig sukker, men du kan også bruke brunt sukker.
– Thea
wow! du er utrolig flink 🙂
Bra blogg, Thea!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Oh my good
Dette set godt ut. Flott at ei så ung jente er glad i å lage mat. Denne oppskrifta må jeg bare prøve. Ohhhhh så godt dette ser ut.
hei jeg lurer på om du veit hvordan man lager strøperler for kaker hjemme ??
man bruker ikke hele egg i creme brulee…
det gjør man i caramell pudding
Bruker bare egge plommene (Y)
Men ellers var det en super blog =)
Fås kjøpt i dagligvare butikken !
I den orginale créme brûlée brukes bare eggeplommer, men det finnes flere varianter og oppskrifter på créme brûlée. Dette er en variant 🙂
Thea
Hei!
Vet ikke hvordan man lager strøperler hjemme, men du kan få kjøpt strøperler i matbutikken. 🙂
Thea
Nam!! 🙂
Crème brûlée, ikke créme brûlée… 🙂
Man bruker bare egg, ikke eggehvite! Dessuten drop melka, bruk kun fløte, mye bedre!
Creme Brulee
-4 eggeplommer
-4 dl fløte
-1 vaniljestang
-150 gram sukker!
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene OG VANILJESTANGEN + fløte i kjelen!
Bland sukker og eggeplommer, resten som over☺
Hei, jeg er imponert over deg som er så flink til å lage og bake 🙂 Jeg elsker å lage og bake, men matlaging er min lidenskap. Den Creme Brulee i din variant skal jeg prøve ut en dag. Jeg vil også prøve å lage skinkehorn denne uken. Det var smart å blande deigen med skinkebiter 🙂 Mine tenåringssønner vil garantert elske de skinkehorner, og jeg skal da fortelle at oppskriften er fra tenåringsjenta som elsker å lage og bake :-)Ha en fortsatt fin uke!
Hei, veldig fin blogg du har. Er selv ikke så flink å bake, så jeg bare lurte litt på hvorfor du skal helle vann i langpannen? Kan jeg lage uten vann om jeg ikke har en langpanne med høye kanter?
🙂
Hei! Creme bruleen stekes i vannbad slik at det ikke blir for varmt i ovnen. Har ikke prøvd uten vannbad, så vet ikke hvordan det blir 🙂
Thea
Super delicious 🙂
Jessica
Har ikke sånne småe former.. Går det an å ha det oppi en skål, kopp eller noe annet? 🙂 Jeg vil helst lage bare to porsjoner så i stede for en vaniljestang, hva annet går det an å bruke?:)
Hei! Du kan lage det i hvilken som helst former bare de er ildfaste og tåler å stå i ovnen. De må også være dype nok til å stå i vannbad. For å få ekte smak på desserten anbefaler jeg deg å bruke vaniljestang, men bare redusere mengden. Del oppskriften i 2 eller mer. Disse porsjonene er 10 små, så kanskje det går fint å dele på 2? Å dele på 5 blir litt mer «vanskelige» mål, spesielt med tanke på eggene 🙂
Hei! Creme Brulee er så godt! Har laget det før men da har det blitt så mektig at man nærmest føler seg uggen etterpå 😛 Tror du det går fint å bytte ut helmelk med lettmelk for å gjøre den litt mindre «tung» ?
Hei! Det går an å prøve, men jeg anbefaler å lage med helmelk. Det vanligste er å bruke kremfløte, så med helmelk blir desserten mindre «tung» allerede 🙂