Gulrot cupcakes

Utrolig saftige og gode gulrot cupcakes, toppet med philadelfiakrem og pyntet med sølvkuler.

Gulrot cupcakes:
24 stk

 • 3 gulrøtter
 • 3 dl sukker
 • 2 dl solsikkeolje
 • 3 egg
 • 3 dl hvetemel
 • 3 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 ts kanel
 • 1/2 ts salt
 • 1/2 ts muskatnøtt

Riv gulrøtter.

Visp sammen sukker og solsikkeolje.

Ha i eggene .

Rør inn revet gulrot.

Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel, muskatnøtt og salt. Bland alt godt sammen.

Fordel røren i ca. 24 muffinsformer.

Stek ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Philadelfiakrem:

 • 1 pk philadelfia ost
 • 110 g smør, romtemperert
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2-4 kopper melis

Miks alle ingrediensene sammen til en glatt krem.

Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt den på muffinsene. Over er en måte å ta kremen på. Jeg brukte denne tippen, Wilton 1M tipp.

Jeg pyntet gulrot cupcakene med sølvkuler.

Thea

25 kommentarer

 1. Korleis ville du ha erstatta sukkeret med sukker-erstatning? 🙂

  1. My Little Kitchen

   Jeg har ikke erfaring med sukker-erstatning, så vet ikke 🙂

   Thea

 2. Anonymous

  Elsker bloggen din!! <3 tenkte å lage gulrotkake til imorgen på St. Hans. Kan jeg hive denne røren i en 24 cm springform i steden for cupcakes? Uten å øke innholdet

  🙂

  1. Det går, jeg vet ikke hvor stor kaken blir. Jeg har en oppskrift på gulrotkake på bloggen. Du finner den under oppskrifter også kaker. Det er kanskje den sikreste å bruke. Lykke til med bakingen! 🙂

 3. Anonymous

  Når du mener smør. Er det usaltet? kunne du gitt noen eksempler på hvilke type smør :)Du er utrolig flink, blir så inspirert og gira til å lære.

  1. My Little Kitchen

   Når jeg skriver smør mener jeg helt vanlig meieri smør. Jeg bruker meieri smøret fra Tine 🙂

   Tusen takk for det! Veldig gøy at du liker bloggen min og blir inspirert 🙂

   Thea

 4. Anonymous

  Jeg har akkurat bakt cupcakes for første gang fra bunn av – og selv med mine fullstendig manglende bake-gen, ble de kjempegode! (Og naboene har skrytt!)

  Tusen takk for at du har så gode oppskrifter med detaljerte framgangsmåter! Jeg skal helt sikkert prøve fler! 🙂

  1. Så kjekt cupcakene falt i smak! Veldig hyggelig å høre at du liker bloggen min 🙂

 5. Anonymous

  Hei!
  Hva tilsvarer 2-4 kopper melis?
  Ser godt ut! 🙂

  1. 2-4 kopper måler du med vanlige kopper. Det er ikke det amerikanske målet «cups». En vanlig kopp er ca. 2,5 dl 🙂

  2. Anonymous

   Takk for tilbakemelding 🙂

 6. Anonymous

  Hei 🙂 Har bakt disse flere ganger i sommer- de er helt nyyydelige 🙂 Jeg opplever at muffinsen slipper formen når de får stått litt, ser nesten ut som man har begynt å ta av papiret på alle sammen. Kan tenke meg det er pga oljen i røra? Skjer det samme med deg, eller vet du om noe triks for å unngå dette? De ser liksom ikke like innbydende ut dagen etter når formene er delvis løsnet..

  1. Hei 🙂 Jeg har som oftest ikke problem med at muffinsene løsner veldig fra formen, men det har skjedd. Jeg vet ikke om det kan være pågrunn av oljen i røren, men jeg tror det kan ha noe med hvilke type muffinsformer du bruker. Noen muffinsformer har dårligere kvalitet enn andre. Dersom du brukte de samme formene de gangene du ahr bakt muffinsene kan du jo prøve å bruke noen andre neste gang og se om det er noen forskjell 🙂

   Thea

 7. Anonymous

  Hei
  Jeg bare lurte på
  Hva tilsvarer en pk Philadelphiaost
  Fordi Philadelphia Light er 200 g og Philadelphia Orginal er 300g
  Hilsen Meg

  1. Bruk 200g av Philadelphia orginal 🙂

 8. Anonymous

  Hei 🙂 lurte på kan en bruke andre oljer enn solskikkeolje? Rapsolje f.eks? 🙂 veldig mange kjekke oppskrifter er mange jeg skal prøve 😉

  1. Ja, du kan fint bruke rapsolje istedenfor solsikkeolje. Så kjekt å høre at du liker oppskriftene på bloggen og vil teste dem ut 🙂

 9. Anonymous

  Prøvde disse i dag, de er kjempegode! 😀

  1. åå så kjekt å høre 🙂

 10. May Linda

  Hei, kor mykje tilsvarar 1 kopp i dl?

 11. 1 vanlig kopp er 2,5 dl 🙂

 12. Kan man bruke denne oppskriften til en kake? Og bare steke den litt lenger tid? 🙂

 13. Ja det kan du 🙂

 14. Kan man droppe muskatnøtt, eller har det veldig mye å si for smaken? 🙂 Har ikke sjekket om jeg har enda, men jeg baker så sjeldent at jeg ikke kommer til å bruke det noe særlig hvis jeg kjøper det, haha 😛

 15. Hei! Du kan fint droppe muskat, har ikke så mye å si for smaken, men det er godt når man bruker litt forskjellig krydder. Jeg har alltid muskatnøtt liggende, bruker det ikke så ofte, men det holder seg i «evigheter», så det gjør ikke noe 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *