Sweet 16 Cupcakes er sjokolademuffins med biter av melkesjokolade, knall rosa frosting og svarte bokstaver i fondant. Enkle cupcakes å bake til en 16 års dag!
Sjokolademuffins med melkesjokolade:
15 stk
-
4 egg
-
4 dl sukker
-
7 dl hvetemel
-
3 ts bakepulver
-
4 ss kakaopulver
-
300 g smør
-
2 dl melk
-
250 g melkesjokolade, hakket
Ha egg og sukker i en bolle.
Pisk til eggedosis.
Ha i kakaopulver.
Tilsett mel og bland godt.
Rør inn melk og smeltet smør.
Ha i hakket melkesjokolade.
Så er røren ferdig.
Fordel røren i ca. 15 store muffinsformer.
Stek ved 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Knall rosa frosting:
- 4 dl melis
- 230 g smør
- 200 g smeltet hvit sjokolade
- rosa konditorfarge
Bland melis og mykt smør sammen. Tilsett smeltet hvit sjokolade og miks til en luftig krem. Ha i rosa konditorfarge.
Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt den på muffinsene.
- svart fondant
- litt melis
- bokstavformer
Kjevl ut litt fondant. Ha litt melis på fondanten hvis den blir for klissete. Trykk ut bokstaver.
Thea
Tusen takk, de var kjempefine! Flinke dere er <3
Såå fine ! Hvor har du kjøpt muffins formene ? 🙂
Hei! 🙂 Muffinsformene er kjøpt på Rimi. Merke er Grand! 🙂
Thea
tusen takk ! 🙂
Hvor får man tak i, eller lager, fondant? 🙂
Hei, Christine! 🙂
Jeg kjøpte fondant på Hobby Kjelleren, men de har det også andre steder de selger baketing.
Også på nettet, her er link:
http://www.kakeboksen.no/index.php?page=shop.browse&category_id=125&option=com_virtuemart&Itemid=61
Thea
Kjempefine!
Så snilt av dere å lage muffins til veninnen deres 🙂 Jeg er en jente på 13 år og jeg liker veldig godt å bake og å lage mat. Jeg elsker bloggen din, og jeg synes du er en stooor inspirasjon! 🙂
Hei, tusen takk!:)
Gøy at du liker bloggen min!
Thea
Hvilken tipp brukte du på frostingen?? =)
Hei! 🙂
Jeg brukte Wilton 1M tipp.
Sprøytesett med en 1M tipp og flere andre tipper finner du her:
http://www.kakeboksen.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=536&category_id=117&option=com_virtuemart&Itemid=61
Thea
Heisann! 🙂
Hvor i bergen ligger hobbykjelleren?
Hilsen Charlene 🙂
På lagunen 🙂
jeg har prøvd disse muffinsene og de er kjempe gode, serlig smørkremen. Men jeg hadde hvit smørkrem og så trykket jeg ut lilla marsipan hjerter og la oppå.
dette er en super blog!
Hilsen Ragnhild
Hei Ragnhild 🙂 Tusen takk! Så bra at du likte muffinsene og smørkremen! Cupcakene din hørtes veldig fine ut 🙂
Thea
Hei jeg lurer på om du brukte melis blanda med vann eller bare melis pulveret til frostingen. de var kjempe fine BTW <3
Tusen takk 🙂 Du bruker melis i pulverform til frosting!
Hei 🙂
Søsteren min fyller 16 om ca to uker.
Men jeg lurte på Hvor mye konditorfarge jeg skulle bruke?
Har skaffet meg den samme som du har. (Fra wilton)
Ha i konditorfargen litt etter litt til du er fornøyd med rosa fargen. Fargen er veldig stekt, så pass på å ikke ta for mye med en gang. Jeg pleier å bruke en tannpirker, bare dyppe den i fargen og så i kremen 🙂
Hvordan lager du frostingen med tanke på den smeltede sjokoladen? Prøvde dette en gang, men da var sjokoladen enda varm, må man vente til den er helt kald? Stivner den ikke da?
Hei! Etter du har smeltet sjokoladen, la den stå litt og avkjøle seg. Den skal fremdeles være rennende og lunken, men ikke rykende varm 🙂