Crème brûlée med bringebær

IMG_5269

I dag har pappa bursdag og My Little Kitchen er 1/2 år! Jeg laget pappas favoritt crème brûlée, men jeg prøvde meg på en ny variant med ferske bringebær. Den ble veldig frisk og god og falt i smak hos alle sammen.

Crème Brûlée med bringebær:
4 porsjoner

  • 2,5 dl bringebær
  • 4 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss kremfløte
  • 1 ss maisenna
  • 1 egg
  • 4 eggeplommer
  • 80 g sukker
  • 1 klype raspet sitronskall
  • sukker til toppen

Hell kremfløten, vaniljefrøene og vaniljestangen i en kjele.

Kok opp mens du rører.

Bland maisennamel og 2 ss kremfløte. Rør det inn i den varme blandingen. Kok opp igjen.

Riv sitronskall.

Bland egget, eggeplommene, sukkeret og sitronskallet sammen.

Tilsett den varme blandingen litt etter litt i eggeblandingen. Sil blandigen.

Ha bringebær i crème brûlée former.

Hell over blandingen. Sett formene på en stekeplate og fyll den med vann til 2/3 deler av formene er dekket med vann.

Stek ved 200 grader i ca. 35 minutter til de stivner. Avkjøl.

Strø et tynt lag med sukker på toppen. Jeg brukte vanlig sukker, men du kan også bruke brunt sukker.

Bruk en gassbrenner og brenn til sukkeret har smeltet og blitt gyllent. Du kan også sette dem i en ovn med grillelement i 2-3 minutter.

Frisk og god crème brûlée med bringebær.

Thea

18 kommentarer

  1. Selvsagt vil jeg følge deg videre! Bloggen er en fryd å lese!

  2. Anonymous

    Gratulere så mye og desseren til pappa ser kjempe god ut, heldige han.Du har så forklarende og tydelige oppskrifter. Alt ser delikat og fristende ut.
    du har en fast leser i meg!!!! Lykke til.
    Hilsen bestemor til seks fra Sandefjord.

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk! Veldig hyggelig at du følger bloggen 🙂

      Thea

  3. Det der så bare kjempegodt ut! Takk for tips!

  4. Anonymous

    Ser helt utrolig godt ut ��

  5. Bra blogg, Thea!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk, Magne!

  6. De ser kjempeflotte ut 🙂 Gratulerer til pappan din og grattis til deg med oppslag i VG 😀

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk 🙂

  7. Hvor i alle dager kjøper du den gassbrenneren? 🙂
    Kan du svare på mailen min eller bloggen min?

    birgitandersen@hotmail.com
    http://birrisj.blogspot.com

    1. My Little Kitchen

      Jeg tror gassbrenneren er fra Jernia eller Kitche´n 🙂

      Thea

  8. Fin blogg du har. Jeg er imponert over alt du lager og også av at du får til så fine bilder av alt sammen. Utrolig godt jobbet 🙂

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk, Eivind. Veldig hyggelig at du liker bloggen! 🙂

  9. Anonymous

    hva mener du med dette, «Hell over blandingen. Sett formene på en stekeplate og fyll den med vann til 2/3 deler av formene er dekket med vann.»??
    tenke å lage dette til helge, så det hadde vært greit med et svar. kunne du forklart dette litt mer inn i detaljer?
    skal jeg helle litt røre i og resten vann?
    takk på forhånd 😀

    1. My Little Kitchen

      Det jeg mener er at du skal fylle et dypt brett/stekeplate med vann til det rekker opp 2/3 på formene. Du skal IKKE ha vann oppi formene sammen med røren! Det er sånn crème brûlée skal stekes. 🙂

      Du kan se hva jeg mener på et bildet i dette innlegget: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.no/2012/01/creme-brulee.html

      Håper det var til hjelp. Lykke til 🙂

      Thea

  10. Anonymous

    Har tenkt til å lage dette en gang men har bare 3 former hva blir ingrediensene da?

  11. See godt ut

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *