Focaccia er et italiensk brød som er toppet med olivenolje og havsalt. Brødet kan også varieres med forskjellig krydder, rødløk, hvitløk, fetaost, oliven og annet. Focaccia passer godt ved siden av supper og salater.
Focaccia:
2 brød
- 25g gjær
- 3 dl lunket vann
- 0.5 dl olivenolje
- 1 ss honning
- 1 ss salt
- 450 g hvetemel
- olivenolje til toppen
Eksempel på fyll:
- havsalt
- rødløk
- hvitløk
- oliven
- tørket tomat
- fetaost
- oregano
- rosmarin
Rør gjær ut i lunket vann. Ha i olje, salt og honning.
Tilsett hvetemel og bland til en deig. La deigen heve i 45 minutter.
Del deigen i to, form til to boller og trykk dem flate, ca. 1,5 cm tykke. Legg dem på et stekebrett med et bakepapir som er smurt med olje.
Trykk små hull med fingertuppene, drypp over olivenolje og dryss over havsalt.
Bruk eventuelt også krydder, som oregano og rosmarin.
Du kan også variere brødene med tynne skiver av rødløk, oliven eller presset hvitløk.
Stek brødene ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Deilig focaccia med salt, rødløk og presset hvitløk.
Focaccia går fint ann å fryse.
Så fin blogg!:-) Tjener du noe penger på den?
Takk! Bloggen er en hobby 🙂
Thea
Digger bloggen!!
Hei, flinke du!!!!!
Idag skal jeg prøve oppskriften din, gleder meg til å smake på resultatet.
Hilsen bestemor til seks fra Sandefjord.
Ja, nå har jeg bakt Focaccia, etter din oppskrift. Den var bare så super god.
Deilig med den søte honningsmaken og det salte.
Jeg brukte oliven og hvitløk på toppen.
Den er bare å anbefale, har ikke spist så god Focaccia før, enda jeg har smakt mange.
Hilsen bestemor til seks fra Sandefjord.