Sjokoladekake

Sjokoladekake er lett å lage og alltid populært. Denne sjokoladekaken er luftig og god. Oppskriften passer til en langpanne.

Sjokoladekake:

  • 8 dl sukker
  • 4 egg
  • 250 g smør
  • 2 ss vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ss kakaopulver
  • 10 dl hvetemel
  • 5 dl melk

Visp egg og sukker til eggedosis.

Ha i smeltet smør.

Ha i kakaopulveret.

Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Bland godt sammen.

Rør inn melk.

Hell røren i en bakepapirkledd langpanne.

Stek kaken ved 180 grader i 40-50 minutter.

Skjær opp og server.

Thea

44 kommentarer

  1. Anonymous

    Kjempe god kake !

  2. Anonymous

    Hei 🙂 Kjempe fine oppskrifter, lyst til å prøve de. Men ser du aldri skriver hvem rille i ovnen de skal stekes på. Tenkte og prøve denne sjokoladekaka, men rille? 🙂

    1. Hei! Takk for det 🙂

      Jeg skriver ikke hvilke rille det skal stekes på når det skal stekes midt i ovnen, som er det vanligste. Skriver alltid rille hvis det er noe spesielt som, nederste i ovnen. 🙂

      Denne kaken skal stekes midt i ovnen 🙂

      Thea

  3. Anonymous

    Dette var en flott kake 🙂

  4. Anonymous

    Hei. dette var en flott kake. jeg ble så inspirert at jeg gikk rett på kjøkkenet for å bake:)
    morsomt å lese bloggen din!

  5. Anonymous

    Hei!

    Jeg prøvde denne oppskriften, hadde sjokoladekjeks og flytende sjokolade som pynt. De som smakte den syns det smakte som «lion» sjokolade bar. Så det var helt konge!

    1. My Little Kicthen

      Veldig god ide! Kaken hørtes veldig god ut 🙂

      Thea

  6. Anonymous

    var ikke 8 dl litt mye sukker, er du sikker på at du ikke skrev feil ??

    1. Ja, denne kaken har jeg laget mange ganger og 8 dl sukker stemmer. Du kan selvfølgelig kutte ned på sukkeret hvis du vil 🙂

  7. Anonymous

    Lager rosekake, og det blir flott.
    Kjempe god kake,forsett å legg ut!

    1. Så gøy at du lager rosekaken 🙂

  8. må ingrediensene være romtemperatur?

    1. Det går fint om melk og egg ikke er helt romtemperert 🙂

  9. Hei lurte på om du halverer til en springform?

    1. Ja, når du halverer oppskriften er det best å bruke en mindre form, så da kan du godt bruke en springform 🙂

  10. Anonymous

    Imponerende baker,assa���� dersom du halverer oppskriften og bruker springform, hvor lenge steker du den og på hvor mange gr evt?

    1. Hei! Tusen takk. Jeg steker den på samme temperatur til den er ferdig gjennomstekt. Det tar kortere tid enn den originale oppskriften. Bare følg godt med på kaken og stikk den med en kaketester for å se om den er ferdig 🙂

  11. Laget denne og hadde den i 2 stk 24 cm springformer. Etter 1 time (!!) i ovnen trodde jeg den var ferdig – bare for å finne ut at hver kake hadde et krater av uferdig deig midt inni. Typisk nok akkurat der jeg IKKE stakk pinnen.
    Hva gjorde jeg feil?!

    1. Hei! Det er vanskelig for meg å si hva som gikk galt med kakene dine, men kan skrive hvordan jeg sjekker at kaken mine er gjennomstekte.

      Det første er at når du beveger på formen eller drar i risten kaken står på så skal den ikke «skjelve» og bevege seg. Så når den ser ferdig ut utenpå og har hevet seg godt i midten, stikker jeg en kaketesterpinne i midten eller der kaken er tykkest. Kommer kaketesteren ut ren er den ferdig stekt.

      Håper det var til hjelp for neste gang 🙂

  12. Anonymous

    prøvde å lage denne kaken,,,men hele kake bunn ble ødelagt ….klarer aldri å lage ett bra kake bunn:( den går i stykker når jeg skal dele i 2:( ka jeg gjør feil???

    1. Det kan være lurt å sette kaken i fryseren slik at den blir fastere før du deler den i to 🙂

  13. Anonymous

    røren ble veldig flytende 😮 den står i ovnen nå

    1. Det kan være lurt å tilsette litt ekstra mel dersom røren blir veldig flytende. Håper kaken ble bra likevel 🙂

  14. Har det ikke vært noen kommentarer her tidligere? Mente å ha sett deg svare ang. hvilken glasur man evt. kan ha på kaken….

  15. Jo det har du helt rett i. Det har dessverre vært vanskelig å få tidligere kommentaren fra den gamle bloggen over på den nye. Håper dette ordner seg snart, slik at alle gamle kommentarer kommer tilbake 🙂

  16. Utrolig god sjokoladekake! Bakt den flere ganger 🙂

  17. Steker du den midt i eller nederst i ovnen?

  18. Midt i ovnen 🙂

  19. Så hyggelig å høre 🙂

  20. Takk for svar 🙂

  21. Hei. Hvor mange dager før servering kan kaken lages?

    1. Den er jo best om den er helt fersk, men å lage den dagen før servering går veldig fint 🙂

  22. Hei jeg har en oppgave der jeg skal lage en sjokoladekake av rørt masse med sjokoladesmørkrem som fyll og dekor og lurte på om hvis jeg forandrer rekkefølgen på hva jeg har oppi kake røren om det går bra med kaken med tanke på smak, heving osv.

    rekkefølgen jeg tenker:
    1. rør 5 dl sukker og 250 g smør til hvit
    2. rør inn 4 egg (et og et om gangen)
    3. rør inn 2 ss vaniljesukker, 4 ts bakepulver og 4 ss kakaopulver
    4. rør inn 5 dl melk og 10 dl hvetemel

    ps: trenger svar veldig fort. skal ha prøven i morgen.

    1. Hei Sandra,

      Hvorfor må du endre på rekkefølgen? Jeg har alltid bakt denne kaken med rekkefølgen i innlegget over og det gir en godt resultat. Jeg har aldri testen den rekkefølgen du skriver og kan dermed ikke garantere for et bra resultat ved den metoden. Anbefaler deg å teste ut oppskriften slik du tenker det, før du har prøven for å være på den sikre siden 🙂

      Masse lykke til!
      Hilsen Thea

  23. Hei. Tenkte og prøve og lage cake pops og ser du bruker denne sjokoladekake oppskriften. Lurer på om det er samme hvilken melk man bruker.? Lett eller hel ?

    1. Jeg bruker helmelk 🙂
      Kos deg med bakingen!

  24. Hei! Har or mange stykker sånn ca blir dette?

    1. Dette er en stor langpanne sjokoladekake som ihvertfall holder til 20 store stykker, mer om stykkene skjæres mindre 🙂

  25. Kristin

    Har du redusert sukkermengden i oppskriften?

    Og har du oppskrift på en god glasur?

    1. Hei!
      Originaloppskriften har 8 dl sukker, du kan redusere dette noe om du ønsker det.
      God glasur på sjokoladekake finner du i dette innlegget: http://www.mylittlekitchen.no/2012/11/07/langpanne-sjokoladekake-med-glasur/

      God søndag 🙂

  26. Kaken ble veldig flytene, litt mye melk?

    1. Hei,
      Oppskriften og målene stemmer. Har laget denne kaken veldig mange ganger og den blir alltid bra 🙂
      Jeg vet ikke hva som har skjedd, men du får tilsette litt mer hvetemel til ønsket konsistens 🙂

  27. Hei. Har laget denne kaken mangen ganger før. De første gangene ble de ferdige til tiden. Nå de siste gangene har kaken måtte stå i over 1 1/2 time (!!) uten og bli ferdig. Den er hele tiden rå inni og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Har en kake i ovnen nå som har stått i 2 timer og er forsatt rå i midten! Røren var helt fin og som den alltid pleier og være. Får halvveis panikk fordi jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Ingen andre i familien skjønner hva som gjør at den er ræ etter over 1 time. Toppen og rundt er ferdig og blir snart spør. Men inni er den rå trenger svar fort!

    1. Hei, så utrolig merkelig!
      Har det skjedd noe med ovnen din? Rart at du har klart det fint før, men nå blir den ikke ferdig.
      Kanskje røren er litt for tynn og at du burde tilsette litt ekstra hvetemel?
      Er formen du bruker like stor og dyp som den jeg bruker?

      Håper du får til kaken neste gang!
      Hilsen Thea 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *