Fastelavnsboller er utrolig gode boller som er fylt med pisket krem og syltetøy og overdrysset med melis.
Fastelavnsboller:
15 stk
Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren.
Tilsett i sukker og kardemomme.
Ha i mel.
Rør sammen til en deig.
Sett deigen til heving og la en heve til den er dobbelt så stor.
Trill deigen til en lang pølse. Del pølsen i ca. 15 like store deler og trill til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir.
Sett bollene til heving og pensle dem med egg før steking.
Stek dem ved 225 grader midt i ovnen i 10-15 minutter.
Avkjøl bollene på rist.
Skjær bollene i to. Jeg bruker pisket krem og bringebærsyltetøy i fastelavensbollene.
Ha krem på begge delene av bollen.
Ha syltetøy på den ene delen.
Sett bollen sammen til en herlig fastelavnsbolle.
Jeg brukte denne hjerteformen fra Riviera Maison til å pynte bollene med melishjerter.
Legg hjerteformen over hver bolle og strø melis over.
Ta formen av og du har et melishjerte.
Håper alle får en fin fastelavnssøndag med fastelavnsboller!
Thea
Hvor lenge er liksom dobbelt så stor?
Ca hvor mange Sekuner/timer
hei 🙂
At deigen skal heve til den er dobbelt så stor vil si at den skal stå til heving til den har vokst seg omtrent dobbelt så stor siden du satt den til heving. Det tar 1 time eller mer.
Thea
Hvilken type gjær brukte du?
Jeg brukte tørrgjær, men du kan også bruke fersk gjær.
Jeg har begge, hvilken ville du brukt?
Jeg ville brukt ferskgjær hvis jeg hadde det. Det gir ofte luftigere boller 🙂
Nam!Jeg lagde disse, og nå er de Familiens favoritt! Tusen hjertelig takk for denne oppsktiften!
Skal bakes igjen på fastelaven!:)
Elisabett
Så bra at bollene falt i smak! Jeg skal også bake disse til fastelaven 🙂
Thea
Hei Thea! Har du prøvd fastelavensboller med mandelmassefyll? De spises til fastelavens i Sverige – søk på «semlor». Jeg pleier å droppe kardemummaen for å få en mer fremtredende smak på fyllet.
Flott blogg du har! 🙂
Maria
Hei Maria! Høres veldig godt ut. Fikk lyst å smake det 🙂
Takk for det! Veldig kjekt at du liker bloggen min.
Thea