Pitabrød

Pitabrød er veldig godt og overraskende lett å lage selv. Pitabrødene blåser seg opp og så er de ferdig stekt. Server brødene varme med fyll.

Pitabrød:
14 stk

  • 5 dl lunket vann
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 1 liter hvetemel

    Rør gjæren ut i vannet.

    Tilsett olje og salt.

    Ha i hvetemel og bland sammen til en deig.

    Del deigen i 14 like store deler og trill til boller.

    Hev bollene under et kjøkkenhånkle.

    Kjevl hver bolle ut til en flat leiv.

    Legg dem på et stekebrett med bakepapir.

    Forvarm ovnen til 250 grader. Stek en eller to om gangen til de blåser seg opp.

    La brødene holde seg varme under et hånkle til de serveres.

    Skjær pitabrødene halvveis i to og fyll med grønnsaker og kylling eller kjøttdeig.

    Et annet serverings forslag er pitapizza. Bruk et ferdig stekt pitabrød som pizzabunn, ha på ferdig stekt kjøttdeig med pizzasaus og ost. Stek i ovnen ved 200 grader i noen minutter til osten er smeltet.

    Thea

    Skriv en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *