
Crème brûlée er en utrolig god fransk dessert med ekte vaniljesmak. Denne oppskriften er en frisk og god variant med ferske jordbær. Det er en perfekt dessert å servere når en har gjester eller når en har lyst å prøve noe nytt.
Crème Brûlée med jordbær:
4 porsjoner
- 2,5 dl jordbær
- 4 dl kremfløte
- 1 vaniljestang
- 2 ss kremfløte
- 1 ss maisenna
- 1 egg
- 4 eggeplommer
- 80 g sukker
- 1 klype raspet sitronskall
- sukker til toppen
Hell kremfløten, vaniljefrøene og vaniljestangen i en kjele.
Kok opp mens du rører.
Riv sitronskall.
Bland egget, eggeplommene, sukkeret og sitronskallet sammen.
Tilsett den varme blandingen litt etter litt i eggeblandingen. Sil blandigen.
Skjær opp jordbærene og fordel dem i crème brûlée formene.
Hell over blandingen.
Sett formene på en stekeplate og fyll den med vann til 2/3 deler av formene er dekket med vann.
Stek ved 200 grader i ca. 35 minutter til de stivner. Avkjøl.
Frisk og god crème brûlée med jordbær.
Dette så veldig godt ut :) Må prøves – har aldri smakt med bær i!
PS du har skrevet bringebær i oppskriften ;) Regner med at det skal være jordbær!!
Hei, Eva!
Obs! Det skal være jordbær :)
Vær gang jeg er innom bloggen din er det nye fristelser. Dette ser ordentlig godt ut! Gleder meg til å få ferdig kjøkkenet mitt, da skal nok flere oppskrifter fra bloggen din prøves ut!
Ha en fin dag! :)
Thea, du har talent!
Kjempe bra blogg, er utrolig imponert! :)
– Emilie L.R
Tusen takk, Emilie! Hyggelig at du liker bloggen :)
Thea