Hjemmebakt grovbrød

Dette hjemmebakte grovbrødet er veldig godt og passer godt å ha med til niste for store og små.

Denne oppskriften gir ett lite brød. Du kan doble oppskriften om du vil lage ett stort brød eller to små brød.

Grovbrød:
1 brød

  • 25 g gjær
  • 2 dl lunken melk
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 2 1/2 dl grovt mel
  • 1/2 dl havregryn
  • 2 dl hvetemel

Varm melken og rør ut gjæren. Ha i olje og salt.

Tilsett grovt mel og havregryn.

Ha i hvetemel.

Bland alt sammen til en deig. La deigen heve i ca. 45 minutter.

Form deigen til et brød.

La brødet heve i 30 minutter. Pensle med vann.

Stek ved 200 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Skjær opp brødet og server. Brødet kan fryses.

Thea

8 kommentarer

  1. Anonymous

    hei.

    hvor i ovnen skal brødet stekes?

    1. My Little Kitchen

      Hei

      Brødet skal stekes midt i ovnen 🙂

      Thea

  2. Har baka brødet i dag, vart kjempegodt!! 🙂 Og anbefalt det på facebook:)

  3. Anonymous

    Hvilken gjær? Den blåe pakken eller den røde pakken for søte deiger?

    1. Bruk den blå gjærpakken, siden dette er grov brød og ikke en søt deig som bolledeig 🙂

    2. Anonymous

      Ok takk for svar

  4. Anonymous

    Hei. Går denne i bakemaskin? I så fall bør man ta det våte først og så gjæren tilslutt eller går det fint å gjøre det som du gjør i oppskriften din? 🙂

    1. Ja, brødet kan du fint lage i en bakemaskin. Tilsett væsken først, deretter det tørre og så tilslutt gjæren på toppen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *