Dette hjemmebakte grovbrødet er veldig godt og passer godt å ha med til niste for store og små.
Denne oppskriften gir ett lite brød. Du kan doble oppskriften om du vil lage ett stort brød eller to små brød.
Grovbrød:
1 brød
- 25 g gjær
- 2 dl lunken melk
- 1 ss olje
- 1/2 ts salt
- 2 1/2 dl grovt mel
- 1/2 dl havregryn
- 2 dl hvetemel
Varm melken og rør ut gjæren. Ha i olje og salt.
Tilsett grovt mel og havregryn.
Ha i hvetemel.
Bland alt sammen til en deig. La deigen heve i ca. 45 minutter.
Form deigen til et brød.
La brødet heve i 30 minutter. Pensle med vann.
Stek ved 200 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Skjær opp brødet og server. Brødet kan fryses.
Thea
hei.
hvor i ovnen skal brødet stekes?
Hei
Brødet skal stekes midt i ovnen 🙂
Thea
Har baka brødet i dag, vart kjempegodt!! 🙂 Og anbefalt det på facebook:)
Hvilken gjær? Den blåe pakken eller den røde pakken for søte deiger?
Bruk den blå gjærpakken, siden dette er grov brød og ikke en søt deig som bolledeig 🙂
Ok takk for svar
Hei. Går denne i bakemaskin? I så fall bør man ta det våte først og så gjæren tilslutt eller går det fint å gjøre det som du gjør i oppskriften din? 🙂
Ja, brødet kan du fint lage i en bakemaskin. Tilsett væsken først, deretter det tørre og så tilslutt gjæren på toppen 🙂