Disse amerikanske pannekakene er luftige og utrolig gode. De er perfekte til dessert med vaniljeis eller til en ekstra god og søt frokost. Server pannekakene med lønnesirup, vaniljeis, sukker, syltetøy eller noe annet du syntes er godt.
Amerikanske pannekaker:
15 stk
- 2,5 dl melk
- 300 g hvetemel
- 60 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 25 g smør
- 3 ts vaniljesukker
- 4 egg
Ha melk i en bolle.
Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, natron og salt i en annen bolle.
Ha i eggene melblandingen.
Bland melk, smør og melblandingen med egg godt sammen til det ikke er noen klumper igjen. La røren hvile i ca. 30 minutter før du steker pannekakene.
Ha litt smør i en stekepanne og stek pannekakene noen minutter på hver sine til de er gyldne.
Pannekakene smaker veldig godt med lønnesirup, men er også veldig gode med syltetøy.
Thea
Jeg bruker å ha blåbær i røra, det er supergodt
Takk for tips! Det skal jeg prøve 🙂
Thea
Også veldig godt å drysse på maiskorn før man snur de 🙂
Takk for tips! 🙂
Heisann! 🙂
Er det smeltet smør eller romtemperert?
Hilsen Charlene 😉
Har du en sunnere variant? 🙂
Jeg har oppskrifter på sunnere pannekaker på bloggen, bananpannekaker og havrepannekaker 🙂
banan: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.no/2012/01/banana-pancakes.html
havre: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.no/2013/03/sunne-havrepannekaker.html
Håper det var til hjelp 🙂
jeg prøvde de når jeg hadde jente kveld! de var kjempe gode!!!
Hvor sterk varme har du på plata når du steker de? 🙂
Jeg begynner med høy varme for å varme opp stekepannen og skrur ned etterhvert til 4-5. 🙂
var ikke det litt mye vaniljesukker ? blir de veldig søte ?
Jo, det er helt sant! Det skal være 3 ts 🙂
flott 😉 hehe syntes det såg litt mye ut ;P skal prøve dem til 17 mai frokost sammen med bær 🙂
Nam det høres godt ut! Ha en fin dag videre 🙂
må man ha natron, eller går det ann uten?
Det går fint å erstatte natron med bakepulver, men natron gjør pannekakene ekstra luftige 🙂