Appelsin cupcakes

Saftige og gode appelsin cupcakes, toppet med frisk appelsinglasur og søte appelsin gelefrukter.

Appelsin cupcakes:
40 stk

  • 5 dl sukker
  • 150 g smør
  • 3 egg
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts cream of tartar
  • 1 ts bakepulver
  • 2,5 dl melk
  • salt
  • 1 dl appelsinjuice

Ha egg og sukker i en bolle. Visp det godt sammen.

Ha i mykt smør og visp til det er kremete. Rør deretter inn melken. Røren blir ganske klumpete og det ser ut som om noe har gått galt, men det har det ikke. Den «hemmelige» ingrediensen gjør røren fin og glatt igjen.

Cream of tartar er den «hemmelige» ingrediensen i disse cupcakene. Cream of tartar er et hvitt pulver (ligner på sukker) som brukes for å stabilisere og gi mer volum til pisket eggehvite. 

Ha i hvetemel og cream of tartar.

Rør inn appelsinjuice.

Så er røren ferdig.

Fordel røren i formene, ca. 40 stk.

Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

Appelsinglasur:

  • 6 ss smeltet smør
  • 300 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 ss appelsinjuice

1) Ha melis og vaniljesukker i en skål.
2) Ha i smeltet smør og appelsinjuice.
3) Rør alt sammen til en passe tykk glasur.

Smør appelsinglasuren på cupcakene med en skje. Lag eventuelt mer appelsinglasur om du trenger det.

Legg 2 appelsin gelefrukter på hver cupcake.

Utrolig saftige og gode appelsin cupcakes.

Appelsincupcakene er toppet med frisk og god appelsinglasur og søte appelsin gelefrukt.

Thea

17 kommentarer

  1. Bra blogg, Thea!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    1. My Little Kitchen

      Så gøy! Tusen takk 🙂

  2. Anonymous

    Cream of tartar… Hva kan man erstatte det med? Det er vel neppe alle som har det i skapet, eller rekker å få tak i det om de vil bake disse til påsken……

    1. Kaliumtartrat kan fås tak i på apoteket! 🙂 Det pleier de å ta inn til jul, kan være et forsøk verdt å spørre. Lykke til!

  3. My Little Kitchen

    Hei, jeg vet ikke hva som kan ersatte cream of tartar i muffins.

    Men det kan kjøpes her: http://bakeshop.no/index.asp?prodgroup=Næringsmidler, diverse&prodgroupex=Andre ingredienser&pmode=2&prodid=101408

    Thea

  4. Anonymous

    Takk for det, da får vi lage disse siden, det blir spennende å prøve:-)

  5. Anonymous

    Hornsalt funket bra, bare en kvart teskje!

  6. Anonymous

    Takk 🙂 Ser godt ut. Jeg skal også prøve, håper jeg kan få kjøpt cream of tartar i dagligvarebutikker.

    Jessica

  7. Anonymous

    Kaliumhydrogentartrat (kremortartari, vinstein) kan kjøpes på apoteket 🙂

    1. Kanskje Pottaske fungerer? (Kaliumkarbonat, et hevemiddel som ble brukt i gamle dager. Fås også på apotek).

  8. Så kjempenydelige ut 🙂

  9. Anonymous

    Kom over bloggen din via VG Nett. Har kikket litt gjennom den,og jeg falt pladask! Her er det mye matglede og kreativitet, og bloggen din er grundig og gjennomført. Jeg får lyst til å løpe ut på kjøkkenet med en gang.
    Fortsett med denne bloggen!

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk! Veldig hyggelig å høre. 🙂

      Håper du vil følge My Little Kitchen videre 🙂

      Thea

  10. Anonymous

    Disse så kjempegode ut – perfekte påskekaker! Ble enda mer imponert over både bilder og bakeresultat da jeg så at du bare er 15 år, Thea 🙂 Jeg kommer definitivt til å følge bloggen din videre :))

    Lillian

    1. My Little Kitchen

      Hei, Lillian!

      Tusen takk for hyggelig kommentar. Veldig kjekt at du vil følge bloggen videre. 🙂

      Thea

  11. Appelsinmuffinsene var superenkel å lage – og de smaker kjempegodt!!! Skal lage flere!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *