Sjokolademousse

I dag skal jeg friste dere med denne himmelske sjokolademoussen pyntet med en kremtopp og høvlet sjokolade. Denne herlige desserten faller garantert i smak hos alle sjokolade elskere.

Sjokolademousse:
6 porsjoner

  • 2 dl kremfløte
  • 250 g kokesjokolade
  • 4 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • 100 g melis
  • 1 dl kremfløte til pynt

Pisk fløten til krem og sett kremen i kjøleskapet.

Smelt sjokoladen i vannbad. Rør i sjokoladen underveis.

Ha sjokoladen over vannbad til en er helt smeltet.

Ha eggehviter og melis i en mikserbolle.

Stivpisk eggehvitene med melis.

Bland sammen eggeplommene med den smeltede sjokoladen.

Vend kremen inn i sjokoladen og tilslutt den stivpiskede eggehviten.

Fordel sjokoladenmoussen i porsjoner i glass eller former. Du kan også ha all moussen i en stor bolle.
Jeg fordelte sjokolademoussen i 6 glass.

Sett dem i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.

Etter 2 timer i kjøleskapet er den klar til å pyntes.
Pisk 1 dl kremfløte som du skal bruke til å pynte sjokolademoussen med før servering.

Ha kremen i en krempose og sprøyt en kremtopp på sjokolademoussene.

Høvl sjokolade med en ostehøvel uten riller. Jeg høvlet «stratos dobbel», slik at jeg fikk blanding mellom hvit sjokolade og melkesjokolade.

Strø høvlet sjokolade over kremtoppene og moussen.

Denne nydelige sjokolademoussen er en perfekt dessert!

Semifinalist i VIXEN 2016
Jeg er semifinalist til prisen «Årets matblogger» i Norges største bloggkåring, Vixen! Jeg blir utrolig glad om du vil stemme på My Little Kitchen HER 🙂
Thea

16 kommentarer

  1. Den ser farlig god ut 🙂 Må prøve denne ved rett anledning 🙂
    Gooood påske!!

  2. Anonymous

    Denne så vanvittig god ut! Må garantert teste denne imorgen 😉

  3. Anonymous

    sliter med å stivpiske eggene og melisen. Det blir liksom ikke stivt

    1. My Little Kitchen

      Her er noen tips for å stivpiske eggene og melis:
      • Det er viktig at bolle og visp er helt rene og fettfrie.
      • Vær nøye med å skille eggene helt, slik at det ikke er noe eggeplomme i eggehviten.
      – Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin med høy hastinghet.

      Håper det var til hjelp!
      Thea

    2. Anonymous

      Det blir ikke stivt. Pisker i en halv evighet med håndmikser. Gir opp. Det får bare bli seigt.. Prøver en annen oppskrift neste gang.

  4. Anonymous

    skal eggeplommer piskes inn eller røres med sleiv?

    1. My Little Kitchen

      Hei! Eggeplommene skal bare blandes lett sammen med en håndvisp 🙂

      Thea

  5. Anonymous

    Hei! Kanskje dumt spørsmål, men du bruker lys kokesjokolade? 🙂

    1. My Little Kitchen

      Ja, jeg brukte lys kokesjokolade. 🙂 Du kan bruke mørk kokesjokolade hvis du vil 🙂

      Thea

  6. Anonymous

    Hei, det så veldig godt ut 🙂 Tenkte å ha det som nyttårsdessert imorgen, men hvis jeg skal ha til ni personer, hvor mye blir det av hver ting da? 🙂

  7. Anonymous

    dette her så sykt digg ut, skal absolutt prøve ut denne! 🙂

  8. Anonymous

    Til deg over som ikkje får eggekvitane stive, det skuldast ikkje oppskrifta! Denne ser god ut. Skal prøve den!

  9. Anonymous

    Trenger man ikke gelatin?

    1. Nei, gelatin brukes ikke i sjokolademousse så vidt jeg vet. Denne stivner helt fint uten. Gelatin brukes blant annet i gelè og ostekake 🙂

  10. Astrid norheim

    Hei! Har prøvd denne 3 ganger nå, men hver gang jeg tar i eggeplomme i den smeltede sjokoladen, så klumper sjokoladen seg til en hard klump. Hva gjør jeg galt?

  11. Hmm, så merkelig! Jeg gjorde det slik som det står beskrevet over i oppskriften. Er sjokoladen for varm/kald når du blander i eggeplomme? Du kan prøve å blande eggeplommene i sammen med den piskede eggehvite og melis massen. Håper det går bra neste gang!
    God helg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *