I dag skal jeg friste dere med denne himmelske sjokolademoussen pyntet med en kremtopp og høvlet sjokolade. Denne herlige desserten faller garantert i smak hos alle sjokolade elskere.
Sjokolademousse:
6 porsjoner
- 2 dl kremfløte
- 250 g kokesjokolade
- 4 eggeplommer
- 2 eggehviter
- 100 g melis
- 1 dl kremfløte til pynt
Pisk fløten til krem og sett kremen i kjøleskapet.
Smelt sjokoladen i vannbad. Rør i sjokoladen underveis.
Ha sjokoladen over vannbad til en er helt smeltet.
Ha eggehviter og melis i en mikserbolle.
Stivpisk eggehvitene med melis.
Bland sammen eggeplommene med den smeltede sjokoladen.
Vend kremen inn i sjokoladen og tilslutt den stivpiskede eggehviten.
Fordel sjokoladenmoussen i porsjoner i glass eller former. Du kan også ha all moussen i en stor bolle.
Jeg fordelte sjokolademoussen i 6 glass.
Sett dem i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.
Ha kremen i en krempose og sprøyt en kremtopp på sjokolademoussene.
Høvl sjokolade med en ostehøvel uten riller. Jeg høvlet «stratos dobbel», slik at jeg fikk blanding mellom hvit sjokolade og melkesjokolade.
Denne nydelige sjokolademoussen er en perfekt dessert!
Den ser farlig god ut 🙂 Må prøve denne ved rett anledning 🙂
Gooood påske!!
Denne så vanvittig god ut! Må garantert teste denne imorgen 😉
sliter med å stivpiske eggene og melisen. Det blir liksom ikke stivt
Her er noen tips for å stivpiske eggene og melis:
• Det er viktig at bolle og visp er helt rene og fettfrie.
• Vær nøye med å skille eggene helt, slik at det ikke er noe eggeplomme i eggehviten.
– Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin med høy hastinghet.
Håper det var til hjelp!
Thea
Det blir ikke stivt. Pisker i en halv evighet med håndmikser. Gir opp. Det får bare bli seigt.. Prøver en annen oppskrift neste gang.
skal eggeplommer piskes inn eller røres med sleiv?
Hei! Eggeplommene skal bare blandes lett sammen med en håndvisp 🙂
Thea
Hei! Kanskje dumt spørsmål, men du bruker lys kokesjokolade? 🙂
Ja, jeg brukte lys kokesjokolade. 🙂 Du kan bruke mørk kokesjokolade hvis du vil 🙂
Thea
Hei, det så veldig godt ut 🙂 Tenkte å ha det som nyttårsdessert imorgen, men hvis jeg skal ha til ni personer, hvor mye blir det av hver ting da? 🙂
dette her så sykt digg ut, skal absolutt prøve ut denne! 🙂
Til deg over som ikkje får eggekvitane stive, det skuldast ikkje oppskrifta! Denne ser god ut. Skal prøve den!
Trenger man ikke gelatin?
Nei, gelatin brukes ikke i sjokolademousse så vidt jeg vet. Denne stivner helt fint uten. Gelatin brukes blant annet i gelè og ostekake 🙂
Hei! Har prøvd denne 3 ganger nå, men hver gang jeg tar i eggeplomme i den smeltede sjokoladen, så klumper sjokoladen seg til en hard klump. Hva gjør jeg galt?
Hmm, så merkelig! Jeg gjorde det slik som det står beskrevet over i oppskriften. Er sjokoladen for varm/kald når du blander i eggeplomme? Du kan prøve å blande eggeplommene i sammen med den piskede eggehvite og melis massen. Håper det går bra neste gang!
God helg 🙂