Søte mini sitron cupcakes med herlig smak av sitron, toppet med sitronglasur og gult perlesukker. Perfekt til påskekosen!
Jeg brukte disse søte, små muffinsformene fra Wilton.
Mini sitron cupcakes:
35 stk
- 2,5 dl sukker
- 75 g smør
- 2 egg
- 4,5 dl hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 1,5 dl melk
- Saften fra 1/2 sitron
- mini muffinsformer
- gult perlesukker til pynt
Ha egg og sukker i en bolle.
Visp det godt sammen.
Ha i mykt smør og visp til det er kremete. Ha i hvetemel, bakepulver og salt. Rør deretter inn melk.
Press saften ut av 1/2 sitron og rør det inn i røren.
Da er røren ferdig.
Fordel røren i mini muffinsformene, ca. 35 stk.
Stek muffinsene ved 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Sitronglasur:
-
3 ss smeltet smør
-
150 g melis
-
1 ts vaniljesukker
-
3 ss sitronsaft
Ha melis i en skål.
Ha i smeltet smør og sitronsaft. Rør alt sammen til en passe tykk glasur.
Smør glasuren på cupcakene med en skje. Strø på litt gult perlesukker.
Mini sitron cupcakes er perfekt å lage i påsken!
God påske!
Thea
De ser kjempe gode ut 😉