Superenkle brioche

Brioche er franske boller. På fransk uttaler man ofte ikke slutten av ordet. Brioche uttales «brioch», altså uten e.

Brioche som jeg har laget før har inneholdt melkepulver og har måttet heve over natten. Det kan jo være litt stress å måtte vente så lenge, så derfor har jeg funnet frem denne superenkle oppskriften på brioche. Den inneholder vanlig melk og skal bare heve 1 1/2 time tilsammen. Jippi!

Brioche:
10 stk

  • 3 dl melk
  • 50 g gjær
  • 550 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 75 g smør
  • 1 egg til pensling

Varm melken til 37 grader og bland i gjæren.

Ha i mel og sukker. Tilsett eggene.

Skjær smøret i terninger og ha det i deigen. Elt deigen til smøret har blandet seg helt inn i deigen.

Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra bollen.

Dekk bollen til med plast og la den stå til heving i 1 time.

Etter 1 time ser deigen slik ut.

Del deigen i 12 like store biter.

Form hver del til en bolle. Ta av en liten bit deig fra hver del og rull til en liten kule, som du setter på toppen av hver brioche.

Dekk briochene til med et kjøkkenhånkle og la dem heve i 30 minutter.

Pensle med et sammenpisket egg.

Stek ved 200 grader i 10 – 15 minutter.

Utrolig gode og luftige franske boller!

Bon appétit

Thea

2 kommentarer

  1. jeg elsker disse både kjempesøte med jordbærsyltetøy og mindre søte til lunch. Kyllingkjøtt krydret med gurkemeie, italiensk salat og en brioche delt i to med alt dette inni er en lunch de unge vil sette meget stor pris på også voksne med mindre avansert smak.

    1. Takk for tips! Det høres veldig godt ut. Fikk lyst til å prøve en lunsjvariant 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *