Chocolate Rose Cupcakes

Chocolate Rose Cupcakes er utrolig gode og luftige sjokolade cupcakes toppet med rosa eller hvit smørkrem. Kremen er formet som roser og pyntet med rosa sukkerperler og sølvkuler.

Chocolate Rose Cupcakes:
30 stk

  • 4 egg
  • 5 dl sukker
  • 3 dl melk
  • 300 g smør, smeltet
  • 7 dl mel
  • 4 ss kakaopulver
  • 3 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Ha i bakepulver og kakaopulver.

Bland i hvetemel.

Rør i melk og smør, så er røren ferdig.

Fordel røren i muffinsformer.

 Stek ved 200 grader i 10-15 min. Avkjøl på rist.

Smørkrem:

  • 220 g smør, romtemperatur
  • 4 ts melk
  • 10 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • Rosa konditorfarge

Det er best å lage smørkrem med en kjøkkenmaskin.Visp sammen mykt smør og melis. Kjør på høy hastighet og tilsett melken, mens maskinen går. Pisk til en luftigere og hvitere krem. Fordel kremen i 2 skåler. Rør inn litt rosa konditorfarge i den ene skålen, slik at du får en lyserosa farge. Jeg bruker den rosa pastafargen fra ProGel, som du finner her (reklamelink).

 For å lage kremroser på cupcakene trenger du en 1M tipp. Den fåes kjøpt hos slikkepott.no (reklamelink).

 Ha kremen i sprøyteposer. Sprøyt kremen på cupcakene som en rose. Begynn i midten og sprøyt kremen i en sirkel rundt midten til en rose.

I dette innlegget viser jeg steg for steg hvordan man lager en rose av krem. Se her!

Pynt cupcakene med perler.

Jeg pyntet også noen cupcakes med disse sølvkulene.
Nam ♥
Thea

15 kommentarer

  1. Anonymous

    ser nydelige ut:) skal prøves, men hva mener du med kopper melis?
    har du målet i dl ?
    og jeg prøvde de appelsin muffinsene, de var syykt gode, men stod at oppskriften skulle være til 40 stk, men jeg fikk så vidt 24 stykker??

    takk for svar 🙂

    1. My Little Kitchen

      Hei 🙂

      1 vanlig kopp = ca. 2,5 dl

      Jeg brukte ganske små muffinsformer. Det er nok derfor jeg fikk flere cupcakes enn deg.

      Thea

  2. hei igjen! 🙂
    Jeg skal lage Foppal-cupcakes, og vil gjerne ha tips til oppskrift på en sjokoladeglasur som jeg kan skrive med oppå smørkremen.
    På forhånd, takk:)

    1. My Little Kitchen

      Hei, Mia! 🙂

      Du kan bruke oppskriften på hvit sjokolade frosting og bruke melkesjokolade istedenfor den hvite sjokoladen 🙂 Det er en veldig god sjokolade frosting!

      Link til hvit sjokolade frosting her:
      http://mylittlekitchen-thea.blogspot.no/2011/11/hvit-sjokolade-frosting.html

      Lykke til med bakingen! 🙂

      Thea

    2. tusen takk! 😀

  3. Anonymous

    Er det sant at du er bare 16 år? Fordi du er helt fantastisk!♥ Jeg elsker bloggen din!!(: Jeg lagde nettopp disse cupcake’sene og det ble utrolige!!(: Tusen takk♥

    1. My Little Kitchen

      Ja det stemmer, jeg er 16 år. Tusen takk 😀 Veldig kjekt at du liker bloggen min og har bakt disse cupcakene!

      Thea

  4. Anonymous

    Hei
    den 1M tippen tror jeg er utsolgt.Vet du om noen andre som er bra?

  5. Kan jeg bruke denne oppskriften for å lage vaniljecupcakes?

  6. Ragnhild

    Hvilket smør anbefaler du

      1. Ragnhild

        Hvilket smør anbefaler du til smørkrem. Meieri smøret setter en sdmak. Liker ikke å bruke det til kremen

      2. Jeg bruker alltid ekte meierismør i smørkrem og ha gode erfaringer med det! 🙂

  7. Hei. Kom over siden din, og gjett om eg skal bake i helgen
    Spørsmål, kan du bruke denne oppskriften til små små Muffins former? Helsing Tone

    1. Ja, det går helt fint. Du får bare en del flere cupcakes. Fyll formene ca. 2/3 fulle 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *