//inneholder annonselenker
Denne oppskriften på royal icing inneholder marengspulver, i stedenfor eggehvite. Marengspulveret gjør glasuren luftig og holdbar. Glasuren blir helt stiv når den har stivnet. Royal icing kan brukes til å pynte marsipankaker, cupcakes eller til å lage border og blomster.
Marengspulver fås kjøpt hos slikkepott.no
Marengspulver er et pulver som kan ersatte eggehvite i mange oppskrifter. Den holder også bedre på formen enn rå eggehvite. Brukes blant annet i royal icing, marengs, makroner og andre oppskrifter som trenger oppisket eggehvite.
Royal icing med marengspulver:
- 3 ss marengspulver
- 500 g melis
- 6-7 ss veldig varmt vann
Ha melis og marengspulver i en mikserbolle.
Tilsett 6-7 ss veldig varmt vann. Pisk blandingen på høy hastighet i ca. 10 minutter til en stiv krem.
Tips! Ta litt royal icing mellom pekefingeren og tommelen, klem fingrene sammen og åpne dem igjen. Hvis royal icingen står rett ut fra fingertuppene som to topper og holder formen, er den ferdig.
Tilsett eventuelt konditorfarge for å få icingen i en annen farge.
Jeg brukte denne «sky blue» konditorfargen fra slikkepott.no.
Ha icingen i en sprøytepose med ønsket tipp. Royal icing bør brukes raskt etter at den er laget fordi den stiver veldig fort.
![]() |
Denne cupcaken er pyntet med sky blue royal icing. |
![]() |
Royal icing er perfekt å lage border på kaker med. Se her! |
Thea
I love this color of blue icing, so pretty…. these are a work of art:)
Blir ikke den litt hard til å spise når den blir brukt som topping til muffins?
Elsker den blå toppingen, kjempekul!
Er det mulig å kjøpe marengspulver i vanlige matbutikker?
Det tror jeg ikke, har aldri sett det på en vanlig matbutikk i Norge. Men du kan bestille på nettet. Det jeg brukte er fra bakeshop.no 🙂
Hur många muffins räcker detta recept till?
Tror det skal rekke til 20-25 stk, kanskje flere. Det kommer også an på hvor mye du har på hver 🙂
Går det ann å bruke den marengs pakken fra Toro? Var bare en tanke.
Det blir nok ikke helt det samme, men du kan lage royal icing fra grunnen uten marengspulver 🙂