Brioche med vaniljekrem

Jeg elsker brioche! Brioche er franske boller som du kan fylle med sjokolade, bær eller vaniljekrem. Disse herlige briochene er fylt med vaniljekrem.

Brioche med vaniljekrem:
12 stk

  • 6 dl  hvetemel
  • 1 dl melkepulver
  • 3 ss sukker
  • 1 ss tørrgjær
  • 3 egg + 1 eggeplomme
  • 1 dl lunket vann
  • 140 g mykt smør
  • 1 pk vaniljekrem
Melkepulver er en viktig ingrediens i brioche og kan ikke erstattes med melk. Jeg bruker dette melkepulveret fra Nestle.
Hell mel, melkepulver og sukker i en mikserbolle.

Ha eggene i bollen. Jeg tar 3 egg + 1 eggeplomme, også bruker jeg eggehviten til å pensle toppen av bollene med før de stekes.

Varm smøret i mikroen slik at det blir helt mykt og ha smøret i bollen.

Rør tørrgjæren ut i det lunkne vannet. Hell det i samme bollen med de andre ingrediensene.

Elte deigen i minst 20 minutter. Den er veldig klissete i begynnelsen, men det skal være slik.

Deigen blir mindre klissete etter hvert.

Når den er ferdig å elte ser den slik ut.
Legg deigen i en bolle som du har smurt med smør, og la den heve 1 time i romtemperatur med et kjøkkenhåndkle over.

Etter en time er den dobbelt så stor. Ta plastfolie over og sett den kaldt i minst 6 timer, helst over natten i kjøleskapet.

Del deigen opp i 12 like store biter.
Fyll hver Brioche med vaniljekrem. Brett alle kantene opp mot midten og form til en bolle. Ta av en liten bit deig fra hver del og rull til en liten kule, som du setter på toppen av hver brioche.

Jeg brukte disse fine formene!

La briochene heve under et kjøkkenhånkle, cirka 1 time til de er dobbelt så store. Pensle de lett med litt eggehvite.
Stek ved 180 grader i 10-15 minutter. Pass på at de ikke brenner seg på toppen. Hvis bollene tar farge for rask, før de er gjennomstekt, kan du legge et bakepapir over de inni ovnen.
Fantastisk gode brioche med vaniljekrem!
Bon appétit
Thea

4 kommentarer

  1. Nam. Elsker Brioche.

  2. Anonymous

    Kan man pensle dem?

    1. Ja, det kan du 🙂

    2. Anonymous

      du e veldig god te å lage mat du e ganske flink.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *