Fletteloff

Fletteloff er et veldig godt brød som er enkelt å lage. Brødet er flettet, og det gjør at det ser ekstra fint og dekorativt ut. Fletteloff er supert som tilbehør til salater og ferske reker, men det er også veldig godt med pålegg. Denne oppskriften gir 2 store fletteloff.

Fletteloff:
2 stk

  • 1 pk gjær
  • 6 dl lunket vann
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 6 ss olje
  • 17 dl hvetemel

Bland gjæren med lunket vann og olje. Ha i egg.

Tilsett hvetemel og salt.

Bland alt sammen som en deig. La deigen heve i 30 minutter.

Del deigen i 2. Del hver del i tre igjen og trill til 3 like lange pølser.
Flett de tre delene til en fletteloff.

Legg fletteloffene på stekebrett med bakepapir og la dem heve til de er dobbelt så store.

Pensle brødene med vann før du steker dem. Du kan eventuelt strø litt valmuefrø over brødene.

Stek ved 220 grader i ca. 20 minutter.
Avkjøl brødene på rist.
Fletteloff er best nybakt. Brødene kan fryses.
Thea

5 kommentarer

  1. Anonymous

    Det ser veldig godt ut 😉

  2. Anonymous

    Mangler en vesentlig opplysning. Midt i ovnen -eller

    1. Det er midt i ovnen når ikke annet er skrevet 🙂

  3. Mari-Ann

    Jeg laget en fin og en grov deig og flettet disse sammen. Skikkelig nammis.

    1. Stilig! Høres godt ut 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *