I dag er det 17. mai, Norges nasjonaldag! Jeg har laget disse saftige sjokolade cupcakene til 17. mai, i Norges farger, rødt, hvitt og blått. 17. mai cupcakene er toppet med hvit smørkrem, jordbær, blåbær og det norske flagget. Utrolig gode cupcakes med friske bær som er perfekte til 17. mai feiringen!
Sjokolade cupcakes:
18 stk
- 70 g kakaopulver
- 1,5 dl varmt vann
- 1 dl rapsolje
- 5 egg
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 2 dl hvetemel
- 70 g maizena mel
- 300 g sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1/2 ts salt
Bland kakaopulver og varmt vann. Ha deretter i olje.
Tilsett sukker, hvetemel, maizena mel, bakepulver, natron og salt.
Bland alt sammen.
Ha i eggene.
Rør alt sammen til en fin røre.
Fordel røren i cirka 18 muffinsformer. Jeg brukte enkle hvite former. Stek ved 175 grader i ca. 15 minutter.
Lag smørkrem. Oppskriften på smørkrem finner du her! Ha smørkremen i en krempose og sprøyt den på cupcakene. Jeg brukte en 1M tipp.
Vask og rense jordbær og blåbær. Skjær jordbær i biter.
Ha jordbær og blåbær på toppen av cupcakene.
Saftige, friske og gode 17. mai cupcakes i Norges farger, rødt, hvitt og blått.
Thea
Flotte 17 mai cupcakes! Ha en berikende flott nasjonalfeiring.
I think I gain weight looking at your blog… lol;)
Hei! 😀
Må man ha 70 g maizena mel? Kan man ikke bare ha vanelig mel i?
Hei, du kan sikkert erstatte maizena melet med hvetemel. Men cupcakene slik de er laget over blir veldig gode og saftige 🙂
kan man bruke vaniljesukker istedet for ekstrakt? og hvor mye ?
Ja, det kan du. Tror du bare kan tilsette samme mengde. 🙂
Tror du det går greit å pynte de kvelden før? Voldsomt travelt på morran i heimen 😉
Ja, cupcakene kan pyntes kvelden før, ihvertfall med smørkrem. Men bærene bør helst skjæres opp samme dag de skal serveres ellers farger de av på kremen 🙂