10 tips for vellykkede makroner

Jeg får mange spørsmål om makroner. I dette innlegget gir jeg deg 10 tips om hva du bør gjøre for å få vellykkede makroner.

1) Romtempererte ingredienser

Alle ingrediensene må være romtempererte (også eggene).

 

2) Stivpisk marengsen

Det er viktig å stivpiske marengsen til den blir så stiv av du kan holde bollen opp ned uten at innholdet faller ut.



Wilton konditorfarge

 

3) Bruk tykk konditorfarge

Bruk en litt tykk konditorfarge i stedet for væske konditorfarge til å farge røren. Jeg bruker Wilton konditorfarger, se her!

 

4) Bruk krempose med rund tipp

Bruk en krempose med rund tipp til å sprøyte ut makonene på bakepapiret.

5) Tørk makronene før de stekes

La makronene stå og tørke på stekebrettet før du steker dem. Dette kan ta fra 20 minutter til 1 time. Det kommer ann på fuktigheten i rommet. Makronene er ferdig tørket når de har fått en «skorpe».

 

6) Ha en ekstra stekeplate under

Ha en ekstra stekeplate under stekeplaten med makronene på, slik at det ikke blir for varmt for makronene og at de ikke sprekker på toppen. Det er også viktig å steke makronene på over- og undervarme, ikke varmluft.

 

7) Snu stekebrettet halvveis i steketiden

Hvis makronene på den ene siden av stekbrettet sprekker, kan det være at ovnen er sterkest på den ene siden og da er det lurt å snu brettet halvveis i steketiden.

8) Fyll makronene

Fyll makronene med deilig krem. Jeg pleier å bruke hvit sjokolade frosting, oppskrift her! Du kan farge frostingen i forskjellige farger eller bruke melkesjokolade istedenfor hvit sjokolade for variasjon.

 

9) Oppbevar i en tett boks

Oppbevar makroner i en tett boks. Makroner uten fyll kan oppbevares i en tett boks i 2-3 dager. Makroner med fyll kan oppbevares 2-3 dager i kjøleskapet.

 

10) Gi makroner i gave

Makroner er perfekte å gi i gave. Legg makroner i poser og gi til en god venn til jul eller bursdag.

Det var 10 tips om hvordan du får vellykkede makroner. Håper de var nyttige :)

Her er oppskriften min på makroner!

Lykke til med bakingen!

Thea

19 kommentarer

  1. Anonymous

    Supert! Dette var perfekt for meg som skal lage disse for første gang:)
    Inspirerende blogg du har!

    1. My Little Kitchen

      Tusen takk! Det er bra :)
      Lykke til!

      thea

  2. It looks delicious ,I will try it.

  3. Anonymous

    hei,flotte tips. har nu idag laget makroner for 1.gang.fulgt oppskriften til punkt og prikke. de ser helt ok ut med den karakteristiske foten og alt.men dem er hul inni!! hva har jeg gjort feil????
    Noen sier at man skal ha stekovndøra litt på gløtt under steking.
    Håper du har noen gode råd.
    -fiiiin side.I like.-

    1. My Little Kitchen

      Hei, takk for det! :)

      At makronene blir hule inni har ikke skjedd med meg. Jeg vet ikke hva det kommer av. Men kanskje det har med temperaturen å gjøre, så du kan jo prøve å ha stekovnen litt på gløtt.

      Det var jo 1. gang du lagde makroner. Makroner er ikke det letteste å lage og mye kan gå galt. Det er bare å prøve igjen. Øvelse gjør mester! :)

      Lykke til med bakingen! :)

      Thea

  4. My Little Kitchen: Det finnes makron-brett. Nesten som det finnes muffins-brett. Bare et lite TIPS:) ;D

    1. My Little Kitchen

      Hei, Louise! Ja, jeg vet om makronbrett. Men jeg kan ikke skrive om og anbefale det når jeg ikke har prøvd det selv :) Det ser jo enklere ut med makronbrett, så har lyst til å prøve det en gang :)

      Thea

  5. Anonymous

    Hei idag har jeg forsøkt meg med to oppskrifter og med lite hell. Deigen i begge tilfeller blir alt for stiv og ikke mulig å sprøyte ut på en fin måte. Brukte mandelmel ferdig kjøpt. Kan vi vanne ut deigen?
    Hilsen Lk

    1. My Little KItchen

      Hei! Kanskje du har hatt i litt mye mandelmel? Røren blir også tynnere om du tilsetter konditorfarge :)

      Vet ikke hvilke oppskrifter du brukte, men jeg har ihvertfall hatt suksess med denne oppskriften:

      Lykke til neste gang! Makroner er ganske vanselig å lage, så det må til litt øvelse :)

      Thea

    2. Anonymous

      Takk Thea!
      Jeg har ikke tenkt å gi opp.. .. har bare en liten pause.

      Hadde liksom tenkt å bli Macron-Dronninga!

  6. Anonymous

    Nydelige bilder, inspirerende kakeoppskrifter
    – OG! Ikke minst; 10 tips for vellykkede makroner.
    For en fantastisk blogg – sååååå inspirerende – rosa makroner! Deilig!

    Makroner er så utrolig universale, så individuelt tilpasningsmulig både i smak og farge.
    Makroner er rett og slett helt fantastisk!
    Jeg digger makroner!

    Jeg ble så totalt inspirert at jeg droppet å legge unger for å produsere en 14-28 lekre, lekende og ikke minst pastellfargede makroner.

    Planen var i første omgang å lage noen lyseblå og noen himmelblå for så å fylle disse med henholdsvis hvitsjokoladefyll og mørk sjokoladefyll.

    Endelig! Dette må være noe alle kan klare – Thea har dokumentert fremgangsmåten med trinn-for-trinn bilder og det ser helt overkommelig ut selv for en bakeanalfabet som undertegnede.

    Makroner er lett – hvem som helst kan lage makroner.

    OK – sett i gang (ungene får legge seg selv, husk 3 minutters tannpuss og sokker!!)

    Så starter jeg, måler opp og sikter og blander.. ….

    Nå skal det sies at jeg virkelig har dårlige gener når det kommer til baking.
    Men – makroner, det er lett – alle kan vel lage det??!

    For å illustrere, her kommer tipsene, efterfulgt av mine kommentarer

    1) Romtempererte ingredienser
    Alle ingrediensene må være romtempererte (også eggene).
    Jepp – ALLE ingrediensene ER romtemperert. JEG LOVER!

    2) Stivpisk marengsen
    Det er viktig å stivpiske marengsen til den blir så stiv av du kan holde bollen opp ned uten at innholdet faller ut.
    1) Forsøker med mormors hjulvisp… bollen er for stor, hjulvispen får liksom ikke helt tak..
    2) Bytter til stavmixer (man tar det man har for hånden ikke sant) Min kjære (som faktisk har bakegener) kommer inn med en kommentar om at det der egner stavmixer seg ikke til… . Likevel fortsetter jeg litt til… og det på tross av at det faktisk spruter noe voldsomt (bollen er jo fremdeles litt for stor)
    3) Kryper til korset og henter ned kjøkkenmaskinen (med den flate hvite greia i bunnen slik at jeg kan piske skikkelig) Hmmmm – dette går stråååålende!
    Hvit, myk og stiv marengs… Ser faktisk nesten ut som på bildet til Thea.

    3) Bruk tykk konditorfarge
    Bruk en litt tykk konditorfarge i stedet for væske konditorfarge til å farge røren

    … ehem.. ”røren” min er jo brun…??
    Ja, ja – da kan jeg lage lysebrune delikate makroner med lyseblått fyll… .Hmmmm!

    4) Bruk krempose med rund tipp
    Bruk en krempose med rund tipp til å sprøyte ut makonene på bakepapiret.

    Har ikke krempose (har poser under øynene men de kan neppe brukes i dette øyemed)
    – dog, det trengs ikke noen krempose i dette tilfellet, for min røre ligner mest på deig… omtrent som pepperkakedeig faktisk (nevnte jeg at den er brun?)

    5) Tørk makronene før de stekes
    La makronene stå og tørke på stekebrettet før du steker dem.
    Dette kan ta fra 20 minutter til 1 time. Det kommer ann på fuktigheten i rommet.
    Makronene er ferdig tørket når de har fått en «skorpe»

    Og det er hit jeg er kommet i skrivende stund – nå har disse gigantiske makronene mine – ja for jeg nevnte vel at jeg lager to STORE makroner og ikke 14-28 Thea’s size?
    Grunnen til det var at eneste måten å få dem plassert på stekebrettet var å rulle deigen sammen til en klump for så å presse den ned på et bakepapir. Og jeg tegnet inn sirkler først! (slik at makronene liksom blir like store da – det skjønner jo hvem som helst)

    Jeg forstod jo raskt at det flotte makronbakebrettet som jeg var så glad for å få til jul ikke kunne benyttes til peppekake-makron-deigen som jeg har klart å produsere.

    Uansett, jeg var, og er fremdeles, ikke komment lenger enn til skorpe ventingen… . nå sier jo Thea at dette kan ta opptil en time.. . og det er godt dette er presisert i og med at jeg nå har hatt disse fire store greiene liggende på kjøkkenbenken i en time og 42 minutter.. .. tror de blir en sen kveld på meg i dag… …

    HEIA THEA!!!

    1. My Little Kitchen

      Hei, må bare begynne med å si at dette helt klart er den lengste kommentaren jeg noen gang har fått! :)

      Veldig gøy at du liker bloggen min og at den inspirerer deg :)
      Håper de to makronene dine ble vellykkede tilslutt og smakte godt!

      Thea

  7. Hei Thea!
    Først og fremst fantastisk blogg! elsker den! Fant den nettopp og leter grundig gjennom arkivet ditt, og dette så veldig spennende ut!

    Men når du sier punkt nr 6, det om og ha en ekstra stekeplate under, hva mener du med det? skal vi ha to bakebrett oppå hverandre, eller så nær som mulig? :)

    1. Hei Anne! Veldig kjekt at du liker bloggen min. Håper du finner noen oppskrifter du vil prøve :)

      Det jeg mener er at du skal ha et stekebrett ett hakk under brettet med makronene på.

      Lykke til :)
      Thea

  8. Anonymous

    hei… oh du er så flink …..jeg skal prøve å lage og…. hilsen fra utlenings dame

  9. Kan makronrøren oppbevares i kjøleskap for steking dagen etter?

    1. Det tror jeg ikke er så lurt! Jeg ville stekt makronene etter du har blandet sammen røren og heller ventet med å fylle de til senere/neste dag. Du kan også lage mandelmelet i god tid i forveien :-)

  10. Kan man bruke mandelmel istedenfor?
    Evt. Hvor mye mel skal det være?? For eks. På jule makroner oppskriften din?

    1. Ja, du kan bruke ferdigkjøpt mandelmel istedenfor å lage ditt eget. Da trenger du tilsvarende mengde mandelmel som det er oppgitt mengde på mandler + melis i oppskriften :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *