Skillingsbollekake:
- 2,5 dl melk
- 50 g gjær
- 1 egg
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 ts salt
- ca. 500 g hvetemel
Varm melken til 37 grader. La smøret smelte i den lunkne melken. Det er lurt å skjære smøret i mindre biter, slik at det smelter fortere.
Rør ut gjæren i melkeblandingen.
Tilsett salt, sukker og ett sammenpisket egg.
Kna til en smidig og jevn deig.
Strø litt mel over deigen og sett den et lunt sted til heving, til den er dobbelt så stor.
Kjevl ut deigen.
Skjær rullen i like store stykker.
Legg stykkene i en smurt ildfastform. Jeg brukte en 27 cm form.
Pensle skillingsbollekaken med sammenpisket egg.
Dryss perlesukker på toppen.
Stek ved 200 grader i cirka 20 minutter. Dersom kaken tar farge for fort, legg et bakepapir over, inni ovnen.
Jeg hadde litt deig igjen etter at jeg hadde laget bollekaken, så jeg lagde også noen kanelboller.
Dette så skikkelig godt ut. Skal jeg jammen meg prøve. 🙂
kan ban bruke en springform også?
Ja, absolutt 🙂
Hvordan kan man unngå at den kaken blir brent over?
Når kaken bgynner å ta farge kan du legge et bakepapir over den. Da tar det lengre tid før den blir brun, mens den blir ferdig stekt. 🙂
Hei, Thea!:D
Jeg lurte på om jeg kunne vrukt en annen deig-oppskrift? Eller er det lurest å ta din? 🙂
Siv
Hei, du kan fint bruke en annen deig oppskrift og så rulle dem til skilliongsboller som vist over 🙂